Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

ΜΕ ΧΟΝΒΕΝΤ ΣΤΟΝ ΗΜΙΤΕΛΙΚΟ

Η ουγγρική Χόνβεντ αποτελεί πλέον το τελευταίο εμπόδιο στο δρόμο του Πανιωνίου για τον τελικό του Κυπέλλου LEN στο πόλο.

Οι Μαγυάροι μπορεί να μην αποτελούν το φόβητρο των προηγούμενων ετών-είναι μάλιστα 4οι στο πρωτάθλημα Ουγγαρίας- ωστόσο στη Νέα Σμύρνη θα προτιμούσαν τη γαλλική Μαρσέιγ η οποία κληρώθηκε με το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου την ιταλική Σαβόνα που είναι και το άλλο ζευγάρι των ημιτελικών.
Κατά την κλήρωση που έγινε την Τρίτη (8/2) στη Ρώμη ο πρώτο ημιτελικός θα διεξαχθεί στις 16 Φεβρουαρίου στη Βουδαπέστη ενώ ο επαναληπτικός στη Νέα Σμύρνη στις 9 Μαρτίου. Ο Πανιώνιος είχε τεθεί αντιμέτωπος με τη Χόνβεντ την περίοδο 2006-07, στη φάση των ομίλων της Ευρωλίγκας, γνωρίζοντας δύο ήττες (15-3 στη Νέα Σμύρνη και 13-11 στη Βουδαπέστη).
Πέρυσι η ουγγρική ομάδα στην ίδια διοργάνωση είχε παίξει με τον Ολυμπιακό, τον οποίο νίκησε 12-10 εντός έδρας και έχασε 10-6 στον Πειραιά. Επίσης η Χόνβεντ ήταν η ομάδα την οποία νίκησαν οι «ερυθρόλευκοι» στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ το 2002 μέσα στη Βουδαπέστη και ανέβηκαν στην κορυφή της Ευρώπης, αλλά και η ομάδα την οποία απέκλεισαν στα προημιτελικά της ίδιας διοργάνωσης το 2007, όταν έφτασαν για τελευταία φορά μέχρι σήμερα στο φάιναλ-φορ.
Η Χόνβεντ είναι η μοναδική ομάδα της τετράδας που δεν προέρχεται από την Ευρωλίγκα, αλλά ξεκίνησε τη φετινή χρονιά στο LEN Trophy. Στην Α΄ προκριματική φάση τερμάτισε δεύτερη στον όμιλο της Τιφλίδας, με τέσσερις νίκες και μία ήττα από την Ποζίλιπο Νάπολι, ενώ στη Β΄ προκριματική φάση πέρασε ως πρώτη από τον όμιλο της Μασσαλίας, με δύο νίκες και μία ισοπαλία απέναντι στη γηπεδούχο Μαρσέιγ. Στη φάση των «16» ξεπέρασε το εμπόδιο της Κόζιτσε, την οποία νίκησε 14-8 στη Βουδαπέστη και ηττήθηκε 5-2 στη Σλοβακία, αλλά στα προημιτελικά χρειάστηκε να φτάσει στη διαδικασία των πέναλτι για να ξεπεράσει το εμπόδιο της Οραντέα: επικράτησε 12-9 στην Ουγγαρία και έχασε 12-11 στη Ρουμανία, αφού πρώτα βρέθηκε ενώπιος ενωπίω με τον αποκλεισμό (9-6 ο κανονικός αγώνας, 10-7 η παράταση).
Στο ουγγρικό πρωτάθλημα βρίσκεται στην τέταρτη θέση με 36 βαθμούς, τέσσερις πίσω από την τριάδα που ισοβαθμεί στην κορυφή (Εγκερ, Ζέγκεντ και Βάσας), έχοντας σε 15 ματς, δώδεκα νίκες και τρεις ήττες.
Προπονητής της ομάδας είναι ο 46χρονος Λάγιος Βαντ και από το έμψυχο υλικό της ξεχωρίζουν ο πολύπειρος τερματοφύλακας Ιστβαν Γκέργκελι («χρυσός» Ολυμπιονίκης στην Αθήνα και το Πεκίνο) και οι εν ενεργεία διεθνείς με την εθνική Ουγγαρίας Μάρτον Σίβος και Μπάλαζ Χαράι.

Πηγή: http://www.contra.gr/WaterPolo/Europe/LENTrophy/Panionios/309024.html

2 σχόλια:

  1. Ελπίδες υπάρχουν, δύσκολος ο αντίπαλος. Σίγουρα δεν έχει την αίγλη του παρελθόντος αλλά παραμένει ιδιαιτέρως υπολογίσιμος. Καλή επιτυχία στην ομάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή