Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2010

ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ - ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΜΕΛΩΝ Panionios Net / Forum στον ΚΩΝ. ΤΣΑΚΙΡΗ

Τα μέλη της διαδικτυακής κοινότητα του ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ απευθύνουν ανοιχτή επιστολή προς τον Κων.Τσακίρη και Ηλ. Λιανό για ενότητα και συνεργασία, για να βγει η ομάδα από το σημερινό αδιέξοδο και να μην εμπλακούν σε αυτή άνθρωποι που δεν αρμόζουν στην ιστορία και στο ήθος του ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ, ακολουθεί η επιστολή :

''Όσα μέλη του Panionios.Net υπογράφουν την παρούσα επιστολή συμφωνούν στα παρακάτω:

Οι αποφάσεις και οι επιλογές του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ, Κωνσταντίνου Τσακίρη, αρχικά και εκ του αποτελέσματος ήταν ορθές και έφεραν την επιτυχία. Τα τελευταία χρόνια έχει κάνει ένα μπαράζ λανθασμένων επιλογών οι οποίες έχουν φέρει τον σύλλογο στην σημερινή απαξίωση γεγονός που μας έχει όλους στενοχωρήσει γιατί πονάμε αυτήν την ομάδα.
Κάτι ανάλογο είχε συμβεί στο παρελθόν και με τον μεγαλομέτοχο της ΚΑΕ Ηλία Λιανό. Σε καμιά περίπτωση όμως δεν παραβλέπουμε και δεν ξεχνάμε ότι αυτοί οι δύο άνδρες ανέλαβαν τις τύχες της ομάδας σε δύο ξεχωριστά τμήματα σε δύσκολες καταστάσεις. Τόσο ο Ηλίας Λιανός όσο και ο Κωνσταντίνος Τσακίρης έχουν βάλει τόσα χρήματα στον σύλλογο όσο κανείς άλλος και είχαν την πρόθεση και την βούληση να βοηθήσουν τον σύλλογο. Σίγουρα οι προσπάθειες τους δεν είχαν την απόδοση που θα ήθελαν και αυτοί και εμείς. Θεωρούμε όμως ότι και οι δύο αυτοί άνθρωποι είναι κεφάλαια για τον σύλλογο που είναι υποχρέωση μας να τα διασφαλίσουμε. Πρόσκαιρες λανθασμένες επιλογές δεν θα πρέπει να κάνουν την μνήμη μας ασθενή και να ξεχνάμε ούτε την προσφορά τους ούτε πρότερες καταστάσεις που βιώναμε πριν την ενασχόληση τους τόσο στο μπάσκετ όσο και στο ποδόσφαιρο.
Την χρονιά που ο σύλλογος εορτάζει τα 120 χρόνια της ιστορίας τους σίγουρα δεν θα θέλαμε κανένα τμήμα του συλλόγου να υποβιβαστεί. Πόσο μάλλον αυτό του ποδοσφαίρου που για τους περισσότερους είναι το πιο σημαντικό για την βιωσιμότητα του συλλόγου. Όμως σε αυτόν τον σύλλογο αξίζουν τίμιοι άνθρωποι που ακόμα και στα λάθη τους δεν έχουν δόλο και σκοπιμότητα. Δεν θέλουμε να δούμε πάλι στα ηνία του συλλόγου άτομα που δεν συνάδουν με την ιστορία και το ήθος του. Δεν μας φοβίζει ο υποβιβασμός αλλά θα κάνουμε ό,τι μπορούμε να αποφευχθεί. Και αν πέσουμε ας πέσουμε ενωμένοι. Και ενωμένοι θα ανεβούμε πάλι όπως παλιά. Αν παραμείνουμε στην κατηγορία ας αποφύγουμε τα λάθη του παρελθόντος.
Αντιλαμβανόμαστε την φθορά που μπορεί να έχει υποστεί σε προσωπικό επίπεδο ο Κωνσταντίνος Τσακίρης από την ενασχόληση του με την ΠΑΕ όλα αυτά τα χρόνια αλλά θα πρέπει να την βάλει και αυτός στην πραγματική της διάσταση και να μην καταφεύγει σε βεβιασμένες κινήσεις. Το να ξεπουλήσεις ή να χαρίσεις κάτι που αγαπάς αλλά σε πληγώνει δεν είναι ποτέ λύση. Εξάλλου ξέρουμε ότι αγαπάει την ομάδα και ακόμα και αν «χαρίσει» τις μετοχές πάλι θα πονάει για αυτήν. Μπορεί να μην του βγήκαν κάποιες επιλογές και τώρα να πιστεύει ότι κάποιοι άλλοι θα σώσουν την ομάδα αλλά δεν είναι αυτοσκοπός μας να σωθεί η ομάδα με οποιοιδήποτε τίμημα.Πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι έχει και αυτός την ιστορική του ευθύνη ως προς τα άτομα που θα αναλάβουν την ΠΑΕ στην περίπτωση παραχώρησης και ότι το ζητούμενο είναι η συνέχεια και η μακροπρόθεσμη επιβίωση του συλλόγου. Ας μην προβεί σε ενέργειες που αύριο ίσως είναι ο πρώτος που θα μετανιώσει. Μπορεί, λόγω στεναχώριας, οι αντιδράσεις του κόσμου να μην είναι πάντα οι πρέπουσες, αλλά σίγουρα η πλειοψηφία των Πανιωνίων ΔΕΝ είναι αγνώμονες.
Επιθυμία μας είναι να λυθούν όλες οι παρεξηγήσεις που υπάρχουν στην πανιώνια οικογένεια και να κοιτάμε ο ένας στα μάτια τον άλλο. Αυτά που μας έφεραν εδώ μπορεί να έχουν την αξία τους αλλά αυτά που θα μας βγάλουν από αυτήν την κατάσταση έχουν μεγαλύτερη. Πρέπει όλοι μας να συνειδητοποιήσουμε ότι δεν έχει τόσο μεγάλη σημασία αν περιστασιακά βρεθούμε με την πλάτη στον τοίχο. Η ίδια η Ιστορία του Πανιώνιου μας αποδεικνύει περίτρανα τη δύναμη που έχει να σηκώνεται ξανά και ξανά.
Θέλουμε να δούμε όλες τις δυνάμεις του Πανιωνίου ενωμένες. Καλούμε τον Ηλία Λιανό, τον Κωνσταντίνο Τσακίρη, τους Πάνθηρες, του Ίωνες και όλο τον κόσμο να ενώσουν τις δυνάμεις του για το καλό του Πανιώνιου.

Τέλος, καλούμε τα μέλη του Panionios.Net τόσο μέσα από το φόρουμ όσο και από το διαδικτυακό ραδιόφωνο Panionios.Fm να γίνουν πάλι ενεργά και να καταθέσουν προτάσεις και ιδέες για να συμβάλλουμε όπως μπορούμε και πάλι σε οποιοδήποτε τμήμα μπορούμε.
Εμείς πιστοί στρατιώτες του ιστορικού Πανιώνιου όπως πάντα είμαστε έτοιμοι να δώσουμε ένα τέλος σε ό,τι μας πίκρανε να παραμερίσουμε την όποια απογοήτευση και να σταθούμε δίπλα στον αγαπημένο μας σύλλογο που τώρα μας έχει ανάγκη περισσότερο από ποτέ. Για αυτόν τον λόγο προσυπογράφουμε το παραπάνω κείμενο και ζητούμε και από τα υπόλοιπα μέλη να κάνουν το ίδιο.''

Υ.Γ. Το Panionios Net / Forum θα δέχεται ονόματα μέχρι 15/11 το βράδυ.

Τρίτη πρωί θα σταλεί στον αποδέκτη με τα ονόματα και στα ΜΜΕ χωρίς αυτά.
Την επιστολή μπορεί να την υπογράφουν και μέλη εκτός Forum, εφόσον συμφωνούν, και θα γράφει εγγεγραμμενα μέλη του Panionios.Net και φίλοι του Πανιώνιου.

Με ένα απλό μήνυμα σας στην ΠΑΝΙΩΝΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ μπορούμε να προωθήσουμε την συμφωνία σας, απλά μας στέλνετε το όνομά σας.

1 σχόλιο: