Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

Αδειοδότηση και νέες συνθήκες

Η ομάδα μας δεν πήρε την πολυπόθητη αδειοδότηση για το νέο πρωτάθλημα της S.L. με αποτέλεσμα την απαγόρευση των μεταγραφών και των ανανεώσεων συμβολαίων για παίχτες άνω των 22 ετών, καθώς και παρακράτηση πόσου 20% από το τηλεοπτικό συμβόλαιο της νέας χρονιάς προς εξυπηρέτηση παλαιών οφειλών. Η εξέλιξη αυτή μάλλον αναμενόμενη ήταν για τους Διοικούντες, παρά την συμπλήρωση του φακέλου με τη φορολογική ενημερότητα που έλειπε κατά το πρώτο στάδιο εξέτασης του , προφανώς υπήρχαν κι άλλες ελλείψεις ή το πλάνο βιωσιμότητας της ΠΑΕ δεν έπεισε την 2βαθμια επιτροπή της ΕΠΟ να εκδώσει θετική απόφαση. Ωστόσο δε θα μάθουμε ποτέ τις λεπτομέρειες της σχετικής απόφασης αφού η ρήτρα εμπιστευτικότητας, δεν επιτρέπει σε καμία ΠΑΕ να δημοσιοποιήσει το σκεπτικό της απόφασης.

Η μη απόκτηση της άδειας συμμετοχής μας στο νέο πρωτάθλημα, εκτιμώ ότι μικρή επίπτωση θα έχει στο αγωνιστικό πλάνο της ομάδας αφού σύμφωνα και με το σχέδιο της Διοίκησης, στόχος τη νέα χρόνια θα είναι, να παρουσιάσουμε ένα αξιόμαχο νεανικό σύνολο προωθώντας στην πρώτη ομάδα παίχτες από τα τμήματα υποδομής και αν είναι δυνατόν αποκτώντας και νέους ταλαντούχους, ώστε μαζί με τους έμπειρους παίχτες που διαθέτουμε στο ρόστερ να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις της κατηγορίας. Παράλληλα με το μοντέλο αυτό πάμε να επιτύχουμε και την οικονομική εξυγίανση ομάδας χωρίς να υπάρχουν υψηλά συμβόλαια, αλλά με παίχτες που θα έχουν ανεβάσει την οικονομική τους αξία, προσδοκώντας απ΄ αυτούς μελλοντικά μεταγραφικά έσοδα (οι πωλήσεις παιχτών είναι ο νόμος του ποδοσφαίρου στην σημερινή εποχή).

Η ομάδα αυτή τη στιγμή διαθέτει ένα κορμό από παίχτες με εμπειρία – άλλοι λίγη, άλλοι περισσότερη – από πρωτάθλημα S.L, όπως οι Σιδεράκης, Σάμαρης, Γουνδουλάκης, Ρόβας, Κούρντι, Κολοβός, Μενδρινός, Αναστασόπουλος, Όμο, Δρόσος, Αυλωνίτης και από πίσω έρχονται οι νέοι Κούρος, Μπούζας, Σταυροθανασόπουλος, Ντούνης, Σταμάτης, Ανέστης και κάμποσοι άλλοι, δηλαδή αυτή τη στιγμή υπάρχει μια 20άδα παιχτών που αν δουλευτούν σωστά μπορούν να ανταπεξέλθουν στις δυσκολίες της S.L., δεδομένου ότι τουλάχιστον άλλες 5 ΠΑΕ θα έχουν ανάλογα ρόστερ και οι ομάδες που ανεβαίνουν από την F.L. δεν είναι κάτι το εξαιρετικά ιδιαίτερο.

Οι συνθήκες λοιπόν αυτές διαμορφώνουν ένα πολύ διαφορετικό τοπίο για την ομάδα μας αλλά και γενικότερα για όλο το ελληνικό ποδόσφαιρο, που ενδεχομένως να προκύψουν θετικά αποτελέσματα. Αφού η προσοχή όλων θα πέσει στις υποδομές που διαθέτουν και γράφω όλων, γιατί η οικονομική αβεβαιότητα που επικρατεί στην Ελλάδα ακόμα και οι ομάδες που υποτίθεται ότι διαθέτουν ισχυρούς οικονομικά παράγοντες δεν είναι σίγουρο ότι θα τους διατηρήσουν ως στυλοβάτες στις ΠΑΕ.

Τα νέα αυτά δεδομένα εμείς ως φίλαθλοι του Ιστορικού πρέπει να τα αξιολογήσουμε θετικά πρώτον γιατί είμαστε ένα βήμα μπροστά από τους ανταγωνιστές μας – σε επίπεδο νέων παιχτών- και δεύτερον γιατί επιτέλους ξαναβρίσκουμε την χαμένη μας ταυτότητα, που ως ομάδα μας έκανε να ξεχωρίσουμε από όλους τους άλλους, με την παραγωγή εξαιρετικών παιχτών που οι περισσότεροι άφησαν εποχή στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Γι’ αυτό ξεχωρίζαμε πάντα και για την πλούσια ιστορία του συλλόγου μας. Την προσπάθεια λοιπόν αυτή που θα την ονόμαζα «επιστροφή στις ρίζες» πρέπει να την αγκαλιάσουμε όλοι με την παρουσία μας στο γήπεδο και όσοι έχουν ‘’ακόμα’’ την οικονομική δυνατότητα με την συμμετοχή τους στην ΑΜΚ, δεν υπάρχει χρόνος για γκρίνιες, δεν υπάρχει χρόνος για κόντρες, αν θέλουμε να υπάρχουμε στο ποδοσφαιρικό τοπίο και στο μέλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου