Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

ΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΣΗ

Υστερα από ένα παιχνίδι με συγκλονιστική εξέλιξη και το οποίο κρίθηκε στην παράταση η ομάδα μας επικράτησε ενός μαχητικότατου Ικάρου με για την 15η αγωνιστική της Α1. Κορυφάιος σε απόδοση ο Κοβίλ με 28 πόντους, ενώ ακολούθησαν οι Μπατής (18π.) και Αλεξιτς (15π.).

Τα δεκάλεπτα: 22-21, 37-36, 60-60, 81-81κ.α., 96-84

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Μπαρτζώκας): Άντερσον 8 (1), Αθανασούλας, Άλεξιτς 15 (10 ριμ., 6 ασίστ), Γιαννόπουλος, Τσιάρας 11, Μπατής 18 (3), Γιάνκοβιτς 3, Ιωάννου 4, Κόβιλ 28 (10 ριμπ.), Παραγιός 5 (1), Μπάρλος 4
ΙΚΑΡΟΣ Κ. (Λυκογιάννης): Χάρις 16, Αγαδάκος 4, Καράμπουλας 4, Πολυτάρχου 7 (1), Τόμπσον 16, ΜακΆλαρνι 23 (5), Κερασοβίτης, Κατούφας 5 (1), Πετροδημόπουλος 2, Κράσιτς 7 (1).

Δηλώσεις: Γ. Μπαρτζώκα:
«Εγινε ένα συγκλονιστικό παιχνίδι από θέμα διακύμανσης αλλά και ποιότητας για τα δεδομένα του ελληνικού μπάσκετ. Σε αυτό βοήθησε και ο Ικαρος τον οποίο έχω σε εκτίμηση για το μπάσκετ που παίζει. Δείξαμε χαρακτήρα και αυτή η νίκη αποκτά σημασία. Οσο και να φαίνεται παράξενο, δε θα ήμουν δυσαρεστημένος ακόμη και αν χάναμε», είπε αρχικά ο Μπαρτζώκας.
 Και συνέχισε: «Γιατί είμαι πλέον ήρεμος όσον αφορά το ρόστερ που έχουμε. Εβαλα κόντρα στις αρχές μου τον Αντερσον που ήρθε χτες 26 λεπτά γιατί είχε μεγάλη προσαρμοστικότητα. Του δείξαμε 5-6 plays και την άμυνά μας και τα κατάλαβε όλα. Αυτός είναι ο παίκτης που μας καθοδήγησε. Επίσης με την προσθήκη του Αλεξιτς αποκτήσαμε αυτό που δεν είχαμε σαν ομάδα: δημιουργία. Αυτό έλειπε. Τώρα παίζουμε με κατεύθυνση και διαβάζουμε γιατί έχουμε παίκτες να δημιουργήσουν και να πασάρουν. Είχαμε σήμερα 17/37 βολές, δείγμα της πίεσης που υπάρχει στην ομάδα. Αν τις βάζαμε, θα κερδίζαμε με μεγαλύτερη διαφορά. Το ματς κρίθηκε στη μια απόφαση. Ο Ικαρος θα κέρδιζε αν έβαζε το τρίποντο ο ΜακΑλάρνι από τη γωνία ενώ εμείς αν έβαζε τη μια βολή ο Τσιάρας. Τέτοια ματς κρίνονται στις 2-3 αποφάσεις, το θέμα είναι να έχεις τους σωστούς ανθρώπους στο παρκέ για να την πάρουν. Πλέον τους έχουμε!».


Κόβιλ: «Η νίκη οφείλεται σε όλους»

Το ζητούμενο για τον Πανιώνιο είναι να αποκτήσει χαρακτήρα ομάδας, ώστε να βρει ρυθμό, τόνισε σε δηλώσεις του ο Ράιβον Κόβιλ, μετά την ανάδειξή του ως πολυτιμότερου παίκτη της 15ης αγωνιστικής της Α1 μπάσκετ. Ο 27χρονος σέντερ συνέβαλε τα μέγιστα στη νίκη των «κυανέρυθρων» επί του Ίκαρου, συγκεντρώνοντας 34 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης (ranking), καθώς πέτυχε 28 πόντους με 12/17 δίποντα, μάζεψε 10 ριμπάουντ και κέρδισε 10 φάουλ σε 35 λεπτά συμμετοχής.

«Χαίρομαι ιδιαίτερα για τη νίκη της ομάδας μας πρώτα απ' όλα γιατί τη χρειαζόμασταν πολύ και ήταν ένας αγώνας συναρπαστικός που κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Είναι τιμητικό για μένα ότι αναδείχτηκα πολυτιμότερος παίκτης αλλά σίγουρα η νίκη οφείλεται σε όλα τα παιδιά που έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους», είπε αρχικά ο Ράιβον Κόβιλ και συμπλήρωσε: «Προσπαθούμε σιγά-σιγά να χτίσουμε χαρακτήρα σαν ομάδα, υπήρχαν αρκετές αλλαγές στο ρόστερ και ελπίζω ότι πλέον θα μπορέσουμε να βρούμε ρυθμό. Δουλεύουμε σκληρά όλοι μαζί και πιστεύω θα πάμε ακόμη καλύτερα. Εγώ έχω πλέον προσαρμοστεί αρκετά στην ομάδα και προσπαθώ να δίνω τον καλύτερό μου εαυτό σε κάθε παιχνίδι».

Πηγή: http://www.sport-fm.gr/article/456104












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου