Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

ΑΠΟ ΣΠΟΝΤΑ ....1-1!

Παρότι παραμείναμε πάνω από την γραμμή του υποβιβασμού, η χθεσινή ισοπαλία 1-1 με την Καβάλα - με τον τρόπο που ήρθε - μας αφήνει μια πολύ πικρή γεύση στην προσπάθεια που καταβάλλουμε για να κρατηθούμε στην κατηγορία. Δυστυχώς ο ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ με τις επιλογές κιντή έφτασε να δίνει κάθε Κυριακή υπέρ πάντων αγώνα όχι για κάποια διάκριση αλλά για να παραμείνει ζωντανός στην S.L.


Ο αγώνας ξεκίνησε αγώνας ξεκίνησε με μία μεγάλη χαμένη ευκαιρία για την ομάδα μας, ήταν το 3ο λεπτό όταν ο Γκαλίνοβιτς είπε «όχι» στους Μήτρογλου και Γουνδουλάκη. Το δυνατό ξεκίνημα που κάναμε δεν είχε ωστόσο την ανάλογη συνέχεια. Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, με αποτέλεσμα να μην γινόμασταν απειλητικοί, η πίεση ωστόσο που ασκούσαμε ήταν δεδομένη αλλά η καβάλα κυκλοφορούσε με άνεση την μπάλα στην άμυνα της και στο χώρο του κέντρου. Καλές στιγμές είχαμε στο 25ο με το σουτ του Κουμορτζί ενώ η καβάλα απείλησε με το Καρντόζο στο 41' , και τη κεφαλιά του Νικουλάε 45', που απέκρουσε δύσκολα ο Μάχο.

Στο δεύτερο ημίχρονο είδαμε καλύτερη μπάλα, και προηγηθήκαμε 1-0 στο 67' όταν μετά από κλέψιμο του Όμο στο κέντρο του γηπέδου την μπάλα πήρε ο Μήτρογλου και με εξαιρετική ασίστ τροφοδότησε τον Μπάλαμπαν μέσα στην μεγάλη περιοχή της καβάλας όπου με ασύλληπτο αριστερό σουτ έκανε το 1-0. Στη συνέχεια το παιχνίδι έγινε πιο σκληρό, με αρκετά φάουλ, κακό ρυθμό και την ομάδα μας να κρατά άνετα το προβάδισμα, ωστόσο επιθετικά δεν παρουσιάσαμε κάτι καλό, πέρα από μια καλή ευκαιρία που χάσαμε με τον Σβέρκος στο 74', ύστερα από κλέψιμο του Μήτρογλου στον ντουγκλάο, αλλά δυστυχώς μετά από κακό υπολογισμό του Τσέχου δεν αξιοποιήθηκε. Και ενώ όλοι περιμέναμε τη λήξη του αγώνα ένα φάουλ που κέρδισε η καβάλα στο 90', 7-8 μέτρα έξω από την μεγάλη μας περιοχή , έδωσε την δυνατότητα στον ντιέ να ισοφαρίσει αφού πρώτα η μπάλα βρήκε στο κεφάλι του Σβέρκος και αλλάζοντας πορεία κατέληξε στα δίχτυα του ανήμπορου να αντιδράσει Μάχο.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Α. Αρετόπουλος (Τρικάλων)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Όμο, Λάτκα - Καρντόσο
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Τάκης Λεμονής): Μάχο, Γιόνσον, Λάτκα, Όμο, Ριέρα (69΄ Σβέρκος), Μήτρογλου, Γουνδουλάκης (58΄ Μπάλαμπαν), Κουμορτζί (86΄ Αναστασόπουλος), Σιόβας, Κοντοές, Τσότσαλιτς
ΚΑΒΑΛΑ (Χένρικ Κάσπερτσακ): Γκαλίνοβιτς, Πετκάκης (83΄ Ναζλίδης), Τόμασιτς, Ντουγκλάο, Πρέτζελ, Ντιέ, Περεϊρίνια (86΄ Ελευθεριάδης), Καρντόσο, Βουτσίσεβιτς (70΄ Γιάννου), Ονουάτσι, Νικουλάε

Σχόλιο: Γενικά η εικόνα που παρουσιάσαμε δεν ήταν κακή, ωστόσο είναι εμφανές σε όλους ότι όταν πρέπει να κάνουμε παιχνίδι πρωτοβουλίας, με κατοχή μπάλας και γρήγορες κινήσεις υστερούμε σε μεγάλο βαθμό, και ειδικά όταν βρίσκουμε ομάδες με πολύ δυνατό κέντρο και σφιχτή άμυνα όπως η καβάλα. Το πρόβλημα αυτό ήταν ακόμα πιο εμφανές στο χθεσινό παιχνίδι με το πέρασμα της ώρας, αφού στα πρώτα λεπτά ο ενθουσιασμός και οι φωνές του κόσμου το απέκρυψαν προσωρινά. Βέβαια αυτό έχει να κάνει με το ότι λείπει από την ομάδα ένα δημιουργικό χαφ, ο Κούμο που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί σαν τέτοιο είναι πολύ ντεφορμέ με αποτέλεσμα να ψάχνουμε να βρούμε τέτοιο ρόλο στον Όμο και στο Τσότσαλιτς που όμως είναι αδύνατο, παρά την πολύ καλή τους εμφάνιση . Στα άκρα ο Ριέρα κινείται σε ρηχά νερά και ο Γουνδουλάκης κάνει αυτό που μπορεί, αποτέλεσμα βαθιές μπαλιές με αποδέκτη τον Μήτρογλου, αλλά δυστυχώς σε κλειστές άμυνες εξουδετερώνεται εύκολα.

Μένουν ακόμα 10 τελικοί με πρόγραμμα πραγματικά δύσκολο αφού τα μόνα παιχνίδια στην έδρα μας που μπορούν να χαρακτηριστούν βατά είναι με τη λάρισα και τις σέρρες, έχουμε επίσης τον παοκ και τον οσφπ . Τα υπόλοιπα 6 είναι εκτός έδρας με ομάδες που διεκδικούν την παραμονή τους και την αεκ που θέλει το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα στην 5άδα.

Επομένως πίστη και δύναμη για το καλύτερο, εμείς θα σταθούμε δίπλα στην ομάδα παντού και πάντα.











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου