Δευτέρα 9 Απριλίου 2012

ΠΑΡ΄ ΟΛΙΓΟΝ ΘΑΥΜΑ



Η ομάδα μας πραγματοποίησε εκπληκτική εμφάνιση εναντίον του ακατανόμαστου, καταθέτοντας και την ψυχή της για την κατάκτηση της νίκης, η οποία θα της εξασφάλιζε πιθανότατα την είσοδο της στην 4αδα του πρωταθλήματος στην κανονική διάρκεια της περιόδου της Α1.

Από την αρχή του παιχνιδιού φάνηκε το πάθος των παιχτών μας αφού βρεθήκαμε να προηγούμαστε με 10-2, 16-6 και 25-13 στο τέλος της πρώτης περιόδου.

Στη δεύτερη περίοδο οι αντίπαλοί μας βελτιώθηκαν και με όπλο την άμυνα και την προστασία που τους παρείχαν οι γκρι - χαρακτηριστικά αναφέρω το αντιαθλητικό φάουλ εφεύρεση που καταλόγισαν στο Μπάρλο με αποτέλεσμα το 27-22 να μετατραπεί σε λίγα λεπτά 27-29 - κατάφεραν να πάρουν τα ηνία της αναμέτρησης για να κλείσουν το ημίχρονο μπροστά 35-46.

Στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα μας δεν ήταν το ίδιο καλή με το πρώτο, με αποτέλεσμα η διαφορά εις βάρος μας να φτάσει στο 37' σε 59-76, όπου φαίνονταν ότι ο αγώνας τελείωσε. Οι παίκτες μας όμως δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη και με τρομακτική προσπάθεια μείωσαν με τρίποντο του Ντίμπλερ σε 78-79 26.7'' πριν το τέλος. Κάπου εκεί όμως φάνηκε ότι η ηλιθιότητα είναι ανίκητη αφού κάποιοι από τη εξέδρα αρχικά πέταξαν ένα μπουκάλι που βρήκε τον Ξανθόπουλο στο χέρι και στη συνέχεια πέταξαν κομμάτια από μάρμαρο στο πάγκο του ακατονόμαστου αντιπάλου μας, με αποτέλεσμα να διακοπεί ο αγώνας για 20 περίπου λεπτά και να εκκενωθεί το μεγαλύτερο μέρος του γηπέδου.

Με την έναρξη πάλι του παιχνιδιού ο Γιασικεβίτσιους ευστόχησε σε 1/2 βολές που είχε κερδίσει κάνοντας το 78-80. Στην συνέχεια εκδηλώσαμε επίθεση χάσαμε το σουτ αλλά κερδίσαμε το επιθετικό ριμπάουντ, τροφοδοτώντας τον Μπάρλο όπου με τρίποντο από την γωνία έγραψε το 81-80 7,7'' πριν το τέλος. Οι αντίπαλοι εκδήλωσαν επίθεση με τον διαμαντίδη που μέσα σε πολύ κόσμο βρήκε τον μπατίστ μέσα στην ρακέτα κάνοντας το 81-82 τέσσερα δεύτερα πριν το τέλος. Ο χρόνος που απέμενε όμως δεν ήταν αρκετός και το σουτ του Κις από το κέντρο δεν βρήκε στόχο.

Τα δεκάλεπτα: 25-13, 35-46, 51-61, 81-82.

Πανιώνιος: Ξανθόπουλος 10 (1), Κις 11 (1), Αθανασούλας, Στέφεσον 7, Ντίμπλερ 11 (3), Καββαδάς 8, Ιωάννου 5 (1), Σαρικόπουλος 3, Νάτζφεϊ 9, Παραγυιός 3 (1), Μπάρλος 14 (4/4 τρίποντα).
ακατανόμαστος: Περπέρογλου 15 (1), Μπατίστ 11, Λόγκαν 4, Σάτο 7 (1), Τσαρτσαρής 2, Διαμαντίδης 14 (2), Βουγιούκας 9, Καλάθης 4, Σμιθ, Καϊμακόγλου 6, Γιασικεβίτσιους 10 (1).

Σχόλιο 1: Προς τιμή του Λιανού και του κόσμου του Πανιώνιου που καταδίκασε το θλιβερό περιστατικό που σχεδόν στέρησε από την ομάδα μας τη νίκη. Πρέπει όμως να σταθούμε και στα καραγκιοζιλίκια του διαμαντίδη και του ομπράντοβιτς που με την προκλητική συμπεριφορά τους, δυναμίτισαν χωρίς λόγο ένα όμορφο παιχνίδι. Ξεχνάνε φαίνεται την ζούγκλα που διαμορφώνεται σε κάθε κρίσιμο παιχνίδι του ακατονόμαστου στο ΟΑΚΑ, παριστάνοντας τους τιμητές της κάθαρσης από την βία, παντού, εκτός βέβαια από τον οίκο τους.

Σχόλιο 2: Αναρωτιέμαι με τόσα ''γαλλικά'' που ξεφώνισε ο διαμαντίδης, αν τα έλεγε άλλος παίχτης πόσες τεχνικές ποινές θα είχε δεχτεί ? Μάλλον ουκ έστιν αριθμός......

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου