Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΕΠΙΤΕΥΧΘΕΙ

Νωθρός στο πρώτο, αλλά αποφασιστικός στο δεύτερο , ο Πανιώνιος νίκησε την ομάδα του κομπότη κάνοντας το σημαντικότερο βήμα για την παραμονή του στην S.L. Στο πρώτο ημίχρονο δεν παρουσιαστήκαμε καλοί με αποτέλεσμα ο λεβαδειακός να είναι πιο απειλητικός και να δημιουργεί επικίνδυνες καταστάσεις στην εστία μας με χαρακτηριστικότερες τις φάσεις στο 19’ και 27’ όπου σε δύο τετ-α-τετ με σουμπίνιο και πόποβιτς ο Σιδεράκης έδειξε τα αντανακλαστικά του και έσωσε την εστία του από σχεδόν σίγουρη παραβίαση. Από την άλλη η ομάδα μας απειλούσε κυρίως από στημένες φάσεις και σε μία από αυτές λίγο έλειψε να προηγηθούμε όταν στο 32’ μετά από κόρνερ, ο Πιέρ με δυνατή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στην εστία του λεβαδειακού αλλά σαν από μηχανής θεός ο μουλόπουλος διώχνει την μπάλα λίγο πριν αυτή περάσει την γραμμή.

Στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα του παιχνιδιού άλλαξε ολοκληρωτικά αφού η απόδοσή μας ανέβηκε, πιέσαμε το λεβαδειακό και το περιορίσαμε σε αμυντικό ρόλο. Η πίεση που ασκούσαμε από την αρχή του δευτέρου ημιχρόνου απέφερε καρπούς αφού στο 60’ κερδίσαμε πέναλντυ όταν ο τομάς στην προσπάθεια του να ανακόψει ψηλοκρεμαστή πάσα προς τον Κούτσι, μέσα στην περιοχή απέκρουσε την μπάλα με το χέρι. Το πέναλντυ ανέλαβε να εκτελέσει ο Κούτσι ο οποίος και ευστόχησε για να κάνει το 1-0. Στην συνέχεια δώσαμε λίγο χώρο στο λεβαδειακό, χωρίς ωστόσο να μας απειλήσει. Από την άλλη θα μπορούσαμε σε 2-3 αντεπιθέσεις που βγάλαμε να καθαρίζαμε πιο γρήγορα το παιχνίδι και όχι στο 90’ όταν ο Κούνρτι με πολλή ωραία ατομική ενέργεια πλάσαρε ιδανικά τον κυριακίδη από το ύψος της μεγάλης περιοχής και έκανε το 2-0 που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα του αγώνα

Οι συνθέσεις:
Πανιώνιος (Άκης Μάντζιος): Σιδεράκης, Όμο, Κουρντι, Σιόβας, Μενδρινός (Κουλουχέρης 91'), Ρόκας, Ρόβας, Πιερ, Σάμαρης, Κούτσι, Ντιμπαλά (Πετκάκης 80'),
λεβαδειακός (Γιώργος Παράσχος): Κυριακίδης, Μουλόπουλος, Μεντί Τόμας (Ζαουί 82'), Λισγάρας, Ζησόπουλος, Σουμπίνιο, Φαβάλι, Πόποβιτς (Μαχαίρας 85'), Βιάνα (Βασιλείου 74'), Παπαδόπουλος.

Σχόλιο: Δικαιολογημένη η εμφάνιση του πρώτου ημιχρόνου αφού το άγχος είχε δέσει τα πόδια των παιχτών μας. Έχουμε καλούς παίχτες, λίγη περισσότερη βοήθεια από πάγκο χρειάζονται για να μπορούν να αποδώσουν αυτό που μπορούν. Ο Μενδρινός χθες ήταν ο κορυφαίος του αγώνα με συνεχή τρέξιμο καλές μεταβιβάσεις και κράτημα της μπάλας όσο έπρεπε, επίσης ο Σιδερακής απέδειξε για τι πρέπει να είναι ο βασικός τερματοφύλακας της ομάδας. Από την άλλη, από παίχτες που περιμένουμε το κάτι παραπάνω όπως ο Σάμαρης και ο Όμο, τους βλέπουμε τις τελευταίες αγωνιστικές να μην έχουν καλή απόδοση. Τέλος πολλά συγχαρητήρια στην Διοίκηση της ΠΑΕ γιατί πραγματικά με πολύ περιορισμένα οικονομικά κατόρθωσε και πέτυχε αυτό που στα μέσα της αγωνιστικής περιόδου φάνταζε απίθανο οικονομική και αγωνιστική σωτηρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου