Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012

ΗΔΟΝΗ 1-0 ΤΗΝ αεβ

Εκεί , εκεί στη Β'  Εθνική το σύνθημα που δονούσε την ατμόσφαιρα μετά την νίκη της ομάδας μας επί της αεβ. Και έτσι έπρεπε να συμβεί, αφού αν διάβαζε κανείς τα πρωτοσέλιδα του ''κίτρινου'' τύπου και τις δηλώσεις παραγόντων της αεβ το διπλό το είχαν σχεδόν σίγουρο. Λογάριαζαν όμως χωρίς τον ''ξενοδόχο'' τον Ιστορικό τον Πανιώνιο που τους άφησε μόνους στον πατό της βαθμολογίας , εκεί που επικρατεί το μαύρο σκοτάδι. Τα μεσάνυχτα παρεμπιπτόντως όταν το ρολόι χτύπησε 12:00 τα πρώτα δείγματα διάλυσης της αεβ 44 έκαναν της εμφανισή τους με τους διωγμούς των βλάχου και μαύρου, κι όλα αυτά μετά την σπουδαία σε σημασία νίκη μας με 1-0, ύστερα από το γκολ που πέτυχε ο Λεωνίδας Καμπάνταης στο 16' του 1ου ημιχρόνου της συνάντησης. Ο αγώνας δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας αφού ήταν ένα κακό παιχνίδι χωρίς επικίνδυνες φάσεις σε καμία από τις δύο εστίες, ωστόσο εκεί που υπερτερούσαμε ήταν στην προσωπικότητα των παιχτών μας και στην ανωτερότητα του Ελέ έναντι του βαγγέλη βλάχου. Για μια ακόμα φορά εμφανιστήκαμε δυνατοί μαχητικοί, και αποτελεσματικοί, γεγονός που επιβεβαιώνει την πολύ καλή δουλειά που γίνεται στην ομάδα. Η 4η νίκη είναι πλέον γεγονός και συνιστά ένα ιστορικό ρεκόρ για την ομάδας μας αφού είναι το καλύτερο ξεκίνημα που έχουμε πραγματοποιήσει στα εθνικά πρωταθλήματα. Τέλος και για την αποκατάσταση της πραγματικότητας, αυτής, που το σύνολο σχεδόν των αθλητικογράφων μονίμως παραποίει παραθέτω κάποιες δηλώσεις του Ελέ από την χθεσινή συνέντευξη τύπου:
 "Επειδή σαν ομάδα δεν διεκδικούμε άλλοθι και δικαιολογίες, αυτό δεν σημαίνει πως δίνει το δικαίωμα για παραποίηση της αλήθειας. Η πιο καινούργια ομάδα της Σούπερ Λιγκ φέτος είμαστε εμείς. Δεν θέλω κανένα άλλοθι όταν θα χάνουμε, δεν θέλω καμία δικαιολογία, δεν μου αρέσει η μεμψιμοιρία, αλλά να ξέρουμε και τι λέμε. Ο μοναδικός που έπαιζε πέρσι στον δεύτερο γύρο ήταν ο Κώστας Μενδρινός και λίγο ο Βασίλης Ρόβας, ο οποίος μπαινόβαινε στην ενδεκάδα. Ολα τα υπόλοιπα παιδιά ουσιαστικά είναι κανούργια στην ομάδα"

Υ.Γ. Ως παλιό θα πρόσθετα και τον Φ. Γουνδουλάκη

Οι συνθέσεις:
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: (Δημήτρης Ελευθερόπουλος): Περιστερίδης, Σπυρόπουλος, Κουλουχέρης, Λαμπρόπουλος, Κούρος, Ρόβας, Γουνδουλάκης (79' Ανδράλας), Μενδρινός (59’ Μιλοβάνοβιτς), Αραβίδης, Κολοβός (90'+2' Αυλωνίτης), Καμπάνταης


αεβ: (Βαγγέλης Βλάχος): Αραμπατζής, Κοντοές, Μπουγαΐδης (46’ Φούντας), Κουτρουμπής, Αρκούδας, Γιάγκο, Ρίκκα (68’ Τσίτας), Κουρέλλας (46’ Γκερέιρο), Γροντής, Κατίδης, Φουρτάδο

Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012

ΗΤΤΑ 3-0 ΣΤΗ ΛΕΙΒΑΔΙΑ


Έχουν περάσει σχεδόν 24 ώρες από την ''εκδρομή'' της ομάδας μας στην Λειβαδιά και αποφάσισα να γράψω μερικές λέξεις με πιο καθαρό μυαλό για την εμφάνιση που πραγματοποιήσαμε. Δυστυχώς οι προσδοκίες που καλλιεργήσαμε για το αποτέλεσμα του αγώνα διαψεύστηκαν πανηγυρικά, αφού τίποτα δεν λειτούργησε σωστά και σε καμία περίπτωση δεν πλησιάσαμε την απόδοση των προηγούμενων αγώνων. Δεν παρουσιαστήκαμε καθόλου μαχητικοί, ούτε αποτελεσματικοί στον αμυντικό τομέα, στοιχεία που μας χαρακτήριζαν σε όλες τις επίσημες μέχρι χθες αναμετρήσεις μας. Από την άλλη και στην επιθετική ανάπτυξη υστερήσαμε, πράγμα που με βάση την εικόνα στο παιχνίδι με τον οφη δεν  το περίμενα, πίστευα ότι στην Λειβαδιά θα παρουσιαστούμε ακόμη πιο ανεβασμένοι και θα διεκδικούσαμε κάποιο θετικό αποτέλεσμα. Η εμφάνιση λοιπόν αυτή μας επαναφέρει στην πραγματικότητα με  ομολογουμένως λίγο ''βίαιο'' τρόπο, αλλά αν αναλογιστούμε ότι απέναντί μας υπήρξε μία κανονική ομάδα με κάποιους πολύ καλούς παίχτες ίσως θα έπρεπε να είμασταν πιο υποψιασμένοι και  λίγο πιο προσγειωμένοι στην δεδομένη πραγματικότητα. Μια πραγματικότητα που μας απαγορεύει να κάνουμε μεταγραφές ή να ανανεώνουμε συμβόλαια, με μια οικονομική δυσπραγία αφόρητη. Σε αυτό το περιβάλλον δημιουργήθηκε η ομάδα μας και έτσι θα πορευτεί μεχρι το τέλος του πρωταθλήματος. και πρέπει να μείνει όρθια για να πετύχει του στόχους της, αγωνιστικούς και μη, δλδ παραμονή στην κατηγορία και οικονομική εξυγίανση. Ο Ελέ καθότι έξυπνος άνθρωπός ήταν σίγουρος ότι τα άσχημα θα ερχόντουσαν και γι αυτό πάντα έλεγε ότι πρέπει να μείνουμε ενωμένοι και προσηλωμένοι στους στόχους μας όταν δεν θα είναι όλα καλά. Από την Κυριακή λοιπόν πρέπει ώριμα να διαχειριστεί την ήττα και να βοηθήσει τα νέα παιδιά να την ξεπεράσουν, γιατί έχουμε δύσκολη συνέχεια αρχή γενομένης η αναμέτρηση με την αεβ για την 5η αγωνιστική. Επίσης στο σημείο αυτό και χωρίς να θέλω να το παίξω προπονητής θα πρέπει ο Ελέ να ενσωματώσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στην βασική  ομάδα τον Όμο και το Σάμαρη παίχτες καλούς και με σημαντική εμπειρία που μπορούν να ανεβάσουν  και του πιτσιρικάδες συμπαίχτες.

Οι συνθέσεις:
Λεβαδειακός (Παράσχος): Κυριακίδης, Μεντί, Λισγάρας, Ζησόπουλος, Βασιλείου (87' Κουτσόπουλος), Πόι (84’ Μίλιεβιτς), Ροτζέριο (72’ Μαχαίρας), Κόρμπος, Χοσέμι, Μουλόπουλος, Ναπολεόνι.


Πανιώνιος (Ελευθερόπουλος): Περιστερίδης, Σπυρόπουλος, Κούρος, Λαμπρόπουλος, Κουλουχέρης, Ρόβας, Γουνδουλάκης (33’ Μιλοβάνοβιτς), Μενδρινός, Ντούνης (60’ Καμπάνταης), Αραβίδης (46’ Κολοβός), Διαμαντάκος. 

Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

ΟΝΕΙΡΟ ΖΩ.........




Στην πρώτη θέση της βαθμολογίας βρισκόμαστε μετά την νίκη μας 2-1 επί του οφη, για την 3η αγωνιστική του πρωταθλήματος της S.L. Τέτοιο ξεκίνημα με 3Χ3 δεν θα το περίμενε ούτε ο πιο αισιόδοξος οπαδός μας, δεδομένων των  δυσκολιών μας αντιμετωπίσαμε και αντιμετωπίζουμε από την έναρξη της αγωνιστικής περιόδου , γι’ αυτό όνειρο ζω μη με ξυπνάτε...

Στα του χθεσινού παιχνιδιού, η ομάδα μας ξεκίνησε πολύ καλά, πιέζοντας τον αντίπαλο από το ξεκίνημα του αγώνα, ενώ οι επιθέσεις που εκδηλώναμε ήταν απόρροια της γρήγορης κυκλοφορίας και της αξιοποίησης των άκρων μας, που για ένα ακόμη παιχνίδι τα πήγαν εξαιρετικά με τον Κούρο και Κολοβό αριστερά και με τον Σπυρόπυλο και Ντούνη δεξιά. Στο κέντρο υπήρχε ακατάπαυστο τρέξιμο με τον Ρόβα να διακρίνεται τόσο ανασταλτικά όσο και επιθετικά, με άξιους συμπαραστάτες τους Μενδρινό και Γουνδουλάκη. Αμυντικά υπήρχε για ακόμη μια φορά αλληλοκάλυψη και αποτελεσματικότητα στα μαρκαρίσματα, με αποτέλεσμα ο αντίπαλος να φαίνεται ακίνδυνος. Εκεί που φάνηκε να υπάρχει αδυναμία είναι στη θέση του σέντερ-φορ αφού παρά τις φάσεις που δημιουργούσαμε δεν υπήρχε ο κατάλληλος παίχτης να σκοράρει ή τουλάχιστον να απειλεί τον αντίπαλο τερματοφύλακα. Ότι όμως δεν καταφέραμε να κάνουμε εμείς το έκαναν οι αντίπαλοι μόνοι τους, όταν στο 30' μετά από εκτέλεση κόρνερ του Μενδρινού ο σίσιτς στην προσπάθεια του να αποκρούσει, έδιωξε την μπάλα άτσαλα στο ύψος της μικρής περιοχής, αυτή πήρε ύψος και ο γουναρίδης νομίζοντας ότι θα κατέληγε εκτός αγωνιστικού χώρου την άφησε, με αποτέλεσμα να καταλήξει στο βάθος της εστίας του, ΓΚΟΛ με περισσή δόση τύχης, με σκορ 1-0 έκλεισε και το πρώτο ημίχρονο.

Στο δεύτερο ημίχρονο το σκηνικό δεν άλλαξε, η ομάδα μας πατούσε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο με τον οφη ωστόσο να δείχνει πιο ανεβασμένος αλλά όχι τόσο απειλητικός, και φτάσαμε στο 54' όταν ο Κούρος έκανε ωραία κίνηση από αριστερά μπαίνοντας στην περιοχή του οφη, γύρισε την μπάλα προς την αντίπαλη εστία και ο Βάντο στην προσπάθεια του να τη διώξει την έστειλε στα δίχτυα της ομάδας του κάνοντας το 2-0. Από το σημείο αυτό και μετά έπεσε ο ρυθμός του παιχνιδιού με την ομάδα μας ωστόσο να χάνει στο 65' εκπληκτική ευκαιρία, όταν ο Λαμπρόπουλος μετά από σέντρα του Μενδρινού και με σχεδόν εξουδετερωμένο τον γουναρίδη, από το ύψος της μικρής περιοχής πιάνει την κεφαλιά αλλά στέλνει την μπάλα άουτ. Και ενώ όλα έδειχναν ότι το παιχνίδι θα λήξει με 2-0 ο οφη στο 84' μειώνει το σκορ σε 2-1, όταν ο σίσιτς μετά από κακή απομάκρυνση της μπάλας από την περιοχή μας γίνεται κάτοχός της, και από αριστερά βγάζει μια σέντρα η μπάλα βρίσκει στον Κουλουχέρη, και καταλήγει στα δίχτυα του Περιστερίδη. Τέλος στις καθυστερήσεις χωρίς να παίζουμε με καθαρό μυαλό λίγο έλειψε να ισοφαριστούμε όταν ο σισιτς από ευνοϊκή θέση μέσα στην μεγάλη μας περιοχή σουτάρει δυνατά αλλά  ο Περιστέριδης μπλοκάρει την μπάλα κρατώντας την νίκη που μα διατηρεί στην πρώτη θέση της βαθμολογίας.

Σχόλιο: Η ομάδα ανεβασμένη, στο πρώτο ημίχρονο κυκλοφορούσαμε υποδειγματικά την μπάλα και παίζαμε ελκυστικό ποδόσφαιρο, μεγάλη αδυναμία η έλλειψη ενός ικανού σεντερ-φορ που θα έχει εύκολο το γκολ, είναι σίγουρο ότι σε επόμενα δύσκολα παιχνίδια, η έλλειψη αυτή θα φανεί. Κρατάμε την νίκη και πανηγυρίζουμε, την επόμενη Κυριακή Λειβαδιά που παραδοσιακά είναι δύσκολη έδρα για εμάς, η στήριξη του κόσμου δεδομένη.Τέλος ο Ελευθερόπουλος δεν διδάσκει μόνο προπονητική αλλά και ήθος, με την κίνηση εμψύχωσης του γουναρίδη στο ημίχρονο.

ΕΜΠΡΟΣ ΙΣΤΟΡΙΚΕ...

Οι συνθέσεις:
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: (Δ. Ελευθερόπουλος)  Περιστερίδης, Σπυρόπουλος, Κουλουχέρης, Λαμπρόπουλος, Κουρος, Ρόβας (90+ Αυλωνίτης), Γουνδουλάκης, Μενδρινός (83' Ανδράλας), Ντουνης, Κολοβός (76' Οκόγιε), Διαμαντάκος.

ΟΦΗ: (Ν. Αναστόπουλος) Γουναρίδης, Βερόν, Χαριτωνίδης, Μονιάκης, Ζορμπάς (59' Μπανούσης), Κουτσιανικούλης (77' Καπουράνης), Παπάζογλου, Βάντο, Ιωαννίδης (77' Βιτώρος), Σόουζα, Σίσιτς.

Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΙΣΤΟΡΙΚΕ


Ο ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ, ιδρύθηκε το 1890 από Έλληνες στη Σμύρνη, καταρχήν με την επωνυμία "ΟΡΦΕΑΣ ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ". Το 1893 ορισμένα μέλη του "Ορφέα" με αγάπη για τον αθλητισμό, δημιούργησαν ένα νέο σύλλογο, με την επωνυμία "ΓΥΜΝΑΣΙΟΝ" και άρχισαν να συμμετέχουν σε αθλητικές διοργανώσεις.

Το 1898 ο Ορφέας και το Γυμνάσιο, συγχωνεύθηκαν και πάλι για να σχηματίσουν τον "ΠΑΝΙΩΝΙΟ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΣΜΥΡΝΗΣ". Τα μέλη του Π.Γ.Σ.Σ. εκπροσωπούσαν την Ελλάδα σε διεθνείς διοργανώσεις.

Μετά την ήττα των Ελληνικών στρατευμάτων το 1922, ο σύλλογος αναγκάστηκε να μεταφερθεί στην Αθήνα, (αρχικά στεγάστηκε σε ένα πολύ μικρό χώρο στο Παναθηναϊκό Στάδιο), και στη συνέχεια εγκαταστάθηκε στη Ν. Σμύρνη, προάστιο που δημιουργήθηκε από τους χιλιάδες πρόσφυγες της Σμύρνης.

Σύλλογος με τη μεγαλύτερη παράδοση στην καλλιέργεια των μεγάλων αθλημάτων, και συνάμα ο πρώτος που δημιούργησε κατηγορία γυναικών, το 1925. Μια άλλη σπουδαία συμβολή του Π.Γ.Σ.Σ. στον Ελληνικό αθλητισμό ήταν η εισαγωγή του Μπάσκετ και Βόλλεϋ στα Ελληνικά αθλητικά δρώμενα.

Το πρώτο Δ.Σ. απαρτίζονταν από τα παρακάτω μέλη: Α. Βαλλιάνο, Δ. Δάλλα, Αλκ. Δουλγερίδη, Μ. Διακίδη, Θ. Καλλιγά, Ν. Μακρυποδάρα, Θ. Υπερίδη και Ι. Φατσέα.

Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2012

ΤΡΕΛΑΝΕ ΜΑΣ ΚΙ ΑΛΛΟ.....

Η δυσπιστία που επικρατούσε το πρώτο διάστημα δημιουργίας αυτής της ομάδας σιγά - σιγά απομακρύνεται, όχι μόνο γιατί αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στην κορυφή της βαθμολογίας της S.L. με την δεύτερη νίκης μας στη βέροια με 1-0, αλλά κυρίως γιατί η ομάδα δείχνει να αποκτάει ταυτότητα, να έχει καθαρό αγωνιστικό πλάνο, οι έμπειροι παίχτες να έχουν δέσει με τους νέους και ο προπονητής να καθοδηγεί με σιγουριά και αποτελεσματικότητα το δημιούργημά του.

Η χθεσινή εμφάνιση μας στην βέροια επιβεβαιώνει αυτό που είδαμε την 1η αγωνιστική εναντίον του άρη εμφανίζοντας την ίδια μαχητικότητα, αποφασιστικότητα και αποτελεσματικότητα στο παιχνίδι μας. Ο «Ελέ» είχε στήσει - ακόμη μια φορά - την ομάδα πολύ σωστά κλείνοντας το δρόμο στους αντίπαλους επιθετικούς παίζοντας διπλή ζώνη άμυνας, και με συνεχόμενο τρέξιμο όλων των παιχτών μας, η εστία μας δεν κινδύνευσε ιδιαίτερα. Η αμυντική μας λειτουργία λοιπόν τα πήγε περίφημα παρουσιάζοντος τρομερή αλληλοκάλυψη και ετοιμότητα. Επιθετικά δεν μπορούμε να πούμε ότι υστερήσαμε δεδομένου του πλάνου που είχαμε (αμυντικό), που ωστόσο δε μας εμπόδιζε επιθετικά να δημιουργούμε κινδύνους στην αντίπαλη άμυνα με κινητήριους μοχλούς στο κέντρο τον Μενδρινό που έκανε εκπληκτικό παιχνίδι και τον Γουνδουλάκη. Το γκολ του Μενδρινού στο 50' ήταν αποτέλεσμα της γρήγορης αντεπίθεσης που εκδηλώσαμε από αριστερά με τον Οκόγιε να πασάρει στον Μενδρινό και αυτός από το ύψος της μεγάλης περιοχής του αντιπάλου να πλασάρει ιδανικά γράφοντας το 0-1. Στην συνέχεια παρά την πίεση που δεχθήκαμε δεν κινδυνέψαμε καθόλου και πήραμε μία πανάξια νίκη.

ΕΜΠΡΟΣ ΙΣΤΟΡΙΚΕ. ΟΛΟΥΣ ΘΑ ΤΟΥ ΤΡΕΛΑΝΟΥΜΕ …

Οι συνθέσεις: βέροια(Μάκης Χάβος): Καντιμοίρης, Σνάουτσνερ, Τόμας, Καλογέρης, Ζε Βιτόρ (59' Καλτσάς), Τζημογιάννης, Ιωάννου, Γεωργέας (66' Γεωργιάδης), Μπαργκάν, Ολαϊτάν, Μπελόν (77' Πέρεθ Μορένο)

Πανιώνιος(Δημήτρης Ελευθερόπουλος): Περιστερίδης, Σπυρόπουλος, Κουλουχέρης, Ανδράλας, Κούρος (74' Κούρντι), Ρόβας, Γουνδουλάκης (61' Αυλωνίτης), Μενδρινός, Αραβίδης, Οκόγε (69' Ντούνης), Διαμαντάκος