Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

ΜΠΡΑΒΟ... ΠΑΡΑ ΤΟΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ


Δεν τα κατάφερε η ομάδα πόλο του Πανιώνιου κόντρα στη Σαβόνα στον επαναληπτικό της προημιτελικής φάσης του Eurocup. Οι «κυανέρυθροι», δεν μπόρεσαν να υπερασπιστούν το 7-6 με το οποίο είχαν νικήσει στην Νέα Σμύρνη, ηττήθηκαν στην Ιταλία με 11-9 και αποκλείστηκαν από τη συνέχεια της διοργάνωσης. Οι παίκτες του Δημήτρη Σελετόπουλου ξεκίνησαν καλά και βρέθηκαν να προηγούνται με 6-5 στο ημίχρονο. Οι γηπεδούχοι ξαναπέρασαν μπροστά στο τρίτο οκτάλεπτο με τους φιλοξενούμενους να προσπερνούν και πάλι με 9-8. Εκεί κάπου η διαιτησία αποφάσισε να βάλει το... χεράκι της και να σπρώξει τους Ιταλούς οι οποίοι αρχικά ισοφάρισαν ενώ στη συνέχεια πέρασαν μπροστά. Μεγάλη ευκαιρία να μειώσει σε 11-10 έχασε δευτερόλεπτα πριν το τέλος ο Μιμίδης.


Τα οκτάλεπτα: 2-3, 3-3, 2-0, 4-3
Σαβόνα: Αϊκάρντι 3, Ρίτζο 3, Φιορεντίνι 2, Νταμόντε 1, Γιάνοβιτς 1, Αντζελίνι 1.
 Πανιώνιος: Παπαδόγκωνας 3, Μιμίδης 2, Κουτσιαλής 2, Μιτελούδης 1, Καπότσης 1.

Πηγή: http://www.sport-fm.gr/article/521613

Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

Πρωταθλητής ο Ρεκόμπα


Ο Αλβάρο Ρεκόμπα έβαλε άλλη μια κούπα στην πλούσια συλλογή του, καθώς μετά το τέρμα που σημείωσε κόντρα στην Λίβερπουλ, η Νασιονάλ κατέκτησε το Απερτούρα. Σε δηλώσεις του εξέφρασε την ικανοποίηση του τονίζοντας: «Το σημαντικότερο βήμα έγινε όταν νικήσαμε την Πενιαρόλ. Ο δρόμος για το πρωτάθλημα ήταν ωραία διαδρομή, αλλά σαν μεγάλη ομάδα που είμαστε το μόνο σκεφτόμασταν ήταν πώς θα κερδίσουμε το πρωτάθλημα».

Ο Ρεκόμπα βοήθησε πάρα πολύ την ομάδα του να κατακτήσει αυτόν τον τίτλο με τα πέντε γκολ που σημείωσε σε συνολικά 13 εμφανίσεις, ενώ και στο ματς με την Λίβερπουλ (1-0) σκόραρε το νικητήριο τέρμα στο 11', δίνοντας στη Νασιονάλ το πρωτάθλημα.

Σχόλιο: Τεράστιος παίχτης και προσιτή προσωπικότητα, το πέρασμα του από την ομάδα μας - έστω και μικρό - είναι από τα σημαντικότερα γεγονότα στην σύγχρονη ιστορία του Συλλόγου.
                                                    
                         Αλβάρο δε σε ξεχνάμε ποτέ.

Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011

ΤΡΕΝΟ Η ΟΜΑΔΑ



Η ομάδα μας πάει ''τρένο'' αφού το σερί των νικών συνεχίστηκε και έγραψε την 6η συνεχόμενη, αυτή τη φορά επί του ίκαρου με 78-64. Το παιχνίδι στην αρχή φαινόταν αμφίρροπο και το πρώτο 10λεπτο έκλεισε με σκορ 23-22. Στο δεύτερο 10λεπτο βελτιωθήκαμε στην άμυνα και το ημίχρονο έκλεισε με σκορ 43-36. Στο τρίτο 10λεπτο η εικόνα της αναμέτρησης δεν άλλαξε, και με ένα επιπλέον ατού, την ευστοχία μας στα τρίποντα προηγηθήκαμε 63-50. Το τελευταίο 10λεπτο εξελίχθηκε σε μια τυπική διαδικασία αφού η διαφορά στο σκορ ήταν μόνιμα σε διψήφιο αριθμό πόντων και τελικά έκλεισε στο +14. Ο Στέφεσον ήταν ο πρώτος σκόρερ της ομάδας με 19 πόντους και 11 ριμπάουντ , αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά ότι χτυπήσαμε φλέβα χρυσού με την απόκτησή του, τον ακολούθησαν σε απόδοση ο Κις με 12 πόντους, ο Ξανθόπουλος με 12 επίσης πόντους και ο Ντίμπλερ με 13 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 23-22, 43-36, 63-50, 78-64
Πανιώνιος (Γ. Μπαρτζώκας): Ξανθόπουλος 12 (2), Κιζ 12 (4), Αθανασούλας 6 (2), Στίβεσον 19 (11 ρ.), Ντίμπλερ 13 (1), Γιάνκοβιτς 2, Ιωάννου 3 (1), Σαρικόπουλος, Νάντζφεϊ 6 (2), Παραγιός 3, Μπάρλος 2.
ίκαρος καλλιθέας (Α. Λυκογιάννης): Κινγκ 11 (1), Κουμπούρας 11 (1), Καράμπουλας 4, Πολυτάρχου, Τσιάρας, Τζιάλλας 2, Παπαργυρόπουλος 7, Αγαδάκος 2, Μπέινς 15, Τζόνσον 4, Λιούμπισιτς 8 (1).

Δηλώσεις Γ. Μπαρτζώκα:
«Το παιχνίδι ήταν αρκετά θεαματικό με ψηλό ρυθμό και σε αυτό βοήθησε ο Ίκαρος. Εμείς έπρεπε να παίξουμε σε ψηλό επίπεδο. Δεν είχαμε έναν παίκτη που κινεί τον ρυθμό, όπως ο Μπατής, αλλά όλα τα παιδιά βοήθησαν σε αυτό. Νικήσαμε χωρίς να κινδυνεύσουμε. Δεν είχε ιδιαίτερη πίεση στο ματς ο Ίκαρος κι αυτό βοήθησε στον γρήγορο ρυθμό. Εμείς κάναμε αρκετά ομαδικά λάθη. Όταν το ματς πήγε στους 10-12 πόντους κάναμε αρκετά λάθη κι έτσι το παιχνίδι συνέχισε να είναι στο ίδιο μοτίβο. Είναι σημαντική η νίκη όπως και κάθε νίκη στο πρωτάθλημα. Καλή συνέχεια στον Ίκαρο και περιμένω τον Μπατή να επιστρέψει, ώστε να τον έχουμε στο ματς με το Ρέθυμνο».

(Χ)αμένοι Βαθμοί


Στο μηδέν μείναμε στην Λειβαδιά, μετά από μέτρια εμφάνιση. Δυστυχώς η εικόνα της ομάδας δεν ήταν η αναμενόμενη, αφού περιμέναμε ανάλογη εμφάνιση με αυτήν της προηγούμενης εβδομάδας στη νίκη επί του άρη. Κάποια παιχνίδια πρέπει να τα κερδίζεις με την ψυχή, και η ομάδα μας εδώ και καιρό μας δείχνει ότι δεν τη διαθέτει, με κάποιες  μόνο εξαιρέσεις.

Οι Συνθέσεις:
λεβαδειακός (Γ. Παράσχος): Κυριακίδης, Μουλόπουλος, Τόμας, Κοιλιάρας (65' Γκριμπιτς), Μελισσάς, Ζουρούδης, Βασιλείου (87' Μαχαίρας), Ζησόπουλος (77' Βιάνα), Φαβάλι, Λισγάρας, Κόρμπος.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Α. Μάντζιος): Ελευθερόπουλος, Κβιρκβέλια, Γιόνσον (24' Πετκάκης), Ριέρα, Κούτσι, Κουμορτζί, Κολοβός (54' Αναστασόπουλος), Σάμαρης, Σιόβας, Τσότσαλιτς, Σκέμπρι (70' Γουνδουλάκης).

Υ.Γ. Το είδαμε κι αυτό από τον Ριέρα.......... αποβολή μετά το τέλος του αγώνα, τελικά κάθε φορά μας αποδεικνύει, είτε με τη συμπεριφορά του έιτε με την απόδοσή του ότι ο κωλοπαιδισμός δεν έχει όρια.