Κυριακή 27 Μαρτίου 2011

ΗΤΤΑ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ

Εκτός έδρας ήττα στην  Καβάλα με σκορ 84-75 για την 22η αγωνιστική της Α1 μπάσκετ.

Τα δεκάλεπτα: 24-18, 47-39, 59-53, 84-75

Καβάλα (Πρίφτης): ΜάκΙντος 9 (1), Παλάσιο 9, Κοστόφ 1, Παπανικολάου 2, Στεφανίδης 8 (1), Πιεβάλιτσα 2, Σίμονς 11, Γεωργάκης 3, Γιόροβιτς 16, Καραποστόλου 19 (3), Ντέντιγερ, Αγγελόπουλος 4.

Πανιώνιος (Μπαρτζώκας): Άντερσον 18 (2), Αθανασούλας 12 (3), Γιαννόπουλος, Τσιάρας 3 (1), Αθηναίου, Μπατής, Γιάνκοβιτς 10, Ιωάννου, Κοβίλ 12, Παραγιός 3, Μπάρλος 17 (1).

Δηλώσεις Γ. Μπαρτζώκα:
«Η νίκη της Καβάλας ήταν δίκαιη. Αν και πλησιάσαμε, δεν καταφέραμε να μείνουμε στο παιχνίδι. Χάνοντας τον Άλεξιτς στην αρχή της εβδομάδας είχαμε πολλά προβλήματα με συνέπεια να μην είμαστε όπως θέλουμε. Στόχος μας από εδώ και πέρα να πάρουμε όσα παιχνίδια γίνεται για να μπούμε στα για play off».

Τέλος, έκανε λόγο και για τη διαιτησία, λέγοντας ότι «δεν συνηθίζω να μιλάω για διαιτησία, αλλά μη γίνεται κουβέντα, όταν η Καβάλα έχει 47 βολές και εμείς μόλις 22».





Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

Πρωταθλητής ο Πανιώνιος

Η ομάδα πόλο των Νέων του Συλλόγου μας κατέκτησε πανάξια το πανελλήνιο πρωτάθλημα της κατηγορίας της. Στην τελική φάση του πρωταθλήματος που διεξήχθη στην Θεσσαλονίκη πραγματοποίησε μια αξιοζήλευτη εμφάνιση σε όλους τους αγώνες κερδίζοντας σχετικά εύκολα τον τίτλο του πρωταθλητή.

Τα παιδιά του Φώντα Λεμπέση από την πρώτη κι όλας αγωνιστική έκαναν αισθητή την παρουσία τους με επιβλητικά σκορ (με ΟΥΚ Βόλου 17-7, με ΑΝΟ Γλυφάδας 13-8, με ΠΑΟΚ 10-4) πείθωντας για την ανωτερότητα της ομάδας μας. Στην Θεσσαλονίκη και μετά την λήξη της τελευταίας αγωνιστικής των ομίλων στα «πηγαδάκια» του Ποσειδώνιου κολυμβητηρίου όλοι έλεγαν «ο ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ και οι άλλοι .....». Εμενε να ολοκληρώσει η ομάδα μας την καταπληκτική εμφάνισή της στον ημιτελικό και τον τελικό με τον Ολυμπιακό (9-6) και την Βουλιαγμένη (9-3) αντίστοιχα.
Αξίζουν συγχαρητήρια για την άψογη αγωνιστική τους ετοιμότητα και την σοβαρότητα που αντιμετώπισαν όλους τους αγώνες. Για τους ειδήμονες του αθλήματος πολλά από τα παιδιά της ομάδας μας θεωρούνται το μέλλον του ελληνικού πόλο. Οι αθλητές μας και πρωταθλητές Ελλάδας στην Θεσσαλονίκη ήταν οι Γαρταγάνης Κωνσταντίνος, Παπαηλιού Βασίλης (τερματοφύλακες), Καρακάσης Νίκος, Δρακόπουλος Μιχάλης, Λάππας Δημήτρης, Σιταρένιος Σπύρος, Κουκής Δημήτρης, Δεμάγκος Γιάννης, Μανδηλάρης Κυριάκος, Ζάβιακας Κωστής, Φουτρής Στέφανος, Γαβαλάς Γαβριήλ, Αλβέρτης Νίκος, Καρακάσης Χρήστος, Μπάριος-Φουρούλης Λούκα, Βαφειάδης Μανώλης και Χονδροκούκης Πέτρος. Προπονητής της ομάδας είναι ο Φώντας Λεμπέσης.

- Ο Κωνσταντίνος Γαρταγάνης ψηφίστηκε ως ο καλύτερος τερματοφύλακας της διοργάνωσης και παρέλεβε την διάκριση από τον Αντιπρόεδρο της κολυμβητικής Ομοσπονδίας Κο Αριστείδη Παπαδόπουλο.
- Ο πρόεδρος του ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ ΓΣΣ Γεράσιμος Βεντούρης μόλις έμαθε το αποτέλεσμα του τελικού ευρισκόμενος στο Καυτατζόγλειο με την ποδοσφαιρική ομάδα αμέσως έστειλε μήνυμα συγχαρητηρίων σε όλους τους συντελεστές αυτής της επιτυχίας.

Πηγή: http://www.panionios.gr/default.asp?pid=55&la=1&artid=18298&catid=5







ΙΔΑΝΙΚΟΙ ΑΥΤΟΧΕΙΡΕΣ Νο 2

Την επόμενη του παιχνιδιού με την λάρισα είχα γράψει "...Τάσεις αυτοκτονίας επιδείξαμε στο χθεσινό παιχνίδι με τη λάρισα...'', ε ακριβώς το ίδιο σκηνικό επαναλήφθηκε και στον παιχνίδι με τον ηρακλή, αφού η διαφαινόμενη νίκη μας μεταβλήθηκε σε ισοπαλία στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων!!! Δυστυχώς επαναλαμβάνουμε για μια ακόμη φορά τη φράση ότι ''χάσαμε χρυσή ευκαιρία να τελειώνουμε μια και καλή με την υπόθεση παραμονή''. Οι τελικοί συνεχίζονται και αυτή τη φορά με την κέρκυρα απαγορεύονται τα λάθη.


Λίγα λόγια για το παιχνίδι.

Στην αρχή του παιχνιδιού δεν θέλαμε να ρισκάρουμε και παραμέναμε στην άμυνα μας, χωρίς ωστόσο να παραμελούμε την επίθεση αφού όταν μας δίνονταν η ευκαιρία φεύγαμε στην κόντρα. Ο ηρακλής ήταν σαφώς πιο επιθετικός και στο 19΄ κέρδισε πέναλντυ σε ''ανατροπή'' του Μάχο στο ιάκομπ, ευτυχώς όμως ο φύλακας - άγγελος Μάχο απέκρουσε το πέναλντυ και διόρθωσε το προηγούμενο λάθος του. Από τη σημείο αυτό και μετά η ομάδα μας έγινε πιο επιθετική και με εκφραστή στην επίθεση τον Μήτρογλου προηγηθήκαμε στο σκορ, ήταν στο 39' όταν με κεφαλιά-πάσα ο Γουνδουλάκης, τροφοδοτεί τον Μήτρογλου στην καρδιά της μεγάλης περιοχής του ηρακλή και ψύχραιμα πλασάρει τον μπαντή ανοίγοντας το σκορ, το 0-1 ήταν και το αποτέλεσμα ημιχρόνου.

Στο δεύτερο ημίχρονο παρουσιαστήκαμε με σφιχτή άμυνα και στις αντεπιθέσεις δημιουργήσαμε τις προϋποθέσεις για ένα δεύτερο γκολ, ειδικότερα στο 80' όταν Γουνδουλάκης πάτησε για τον Ριέρα, αυτός βρήκε τον Κρικβέλια που πλάσαρε αδύναμα στην αγκαλιά του μπαντή. Τελικά ότι δεν κάναμε εμείς το έκανε ο ηρακλής στο 93' με σκόρερ τον μαχόπ που άρπαξε την ευκαιρία μετά την προσπάθεια του επαλέ ο οποίος μετά από πάσα του ζερκά στο ύψος της μικρής περιοχής της ομάδας μας σούταρε, η μπάλα κόντραρε στον Τσότσαλιτς και εξοστρακίστηκε στο μάχοπ με την γνωστή κατάληξη.

Πότε θα απαλλαγούμε από το άγχος ρε παιδιά? Την επόμενη αγωνιστική σας παρακαλούμε τελειώστε με την υπόθεση της παραμονής!!!

ΚΑΚΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΚΑΙ ΗΤΤΑ 83-74

Μετά από κακή εμφάνιση ηττηθήκαμε από τον κολοσσό με 83-74. Μόνο στο πρώτο δεκάλεπτο είμασταν ανταγωνιστικοί, η συνέχεια όμως δεν ήταν καλή για την ομάδα μας, καλύτερος παίχτης ο Κοβίλ με 20 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 25-24, 37-40, 51-60, 74-83

Πανιώνιος (Γιώργος Μπαρτζώκας): Άντερσον 9 (5 κλεψίματα), Αθανασούλας 4, Άλεξιτς 2, Γιαννόπουλος 8 (1), Τσιάρας 1, Μπατής 9 (1), Γιάνκοβιτς 2, Καββαδάς, Ιωάννου 2, Σαρικόπουλος, Κοβίλ 20 , Μπάρλος 17 (1).
Κολοσσός (Γιάννης Σφαιρόπουλος): Καλάθης 13 (10 ριμπάουντ), Καυκής 7, Τζόρνταν 12 (7 ασίστ), Πάνος 8, Μανωλόπουλος, Ασημακόπουλος 7, Τσάμης 4, Παππάς 15 (1), Γκόλεματς 17 (2), Γεωργαλής, Ιβάνοβιτς.

Δηλώσεις Γ. Μπαρτζώκα:
«Ο Κολοσσός νίκησε δίκαια. Εμείς δεν μπορούσαμε να περιμένουμε τίποτα καλύτερο από τη στιγμή που στο πρώτο δεκάλεπτο φάγαμε 24 πόντους. Βρήκανε ρυθμό, σκόραραν με κάθε τρόπο και είχαν πολύ υψηλά ποσοστά στα δίποντα. Δε σταματήσαμε τα πικ εντ ρολ και τις διεισδύσεις με τις περιστροφές μας ενώ η απουσία του Παραγυιού αλλά και ο τραυματισμός του Άλεξιτς από νωρίς μας δημιούργησαν προβλήματα. Χάσαμε καθαρά από την άμυνα και όχι από τα άσχημα ποσοστά μας. Όπως είναι το πρωτάθλημα όλες οι ομάδες μπορούν να τερματίσουν από τρίτες ως δέκατες. Άρα χρειάζεται να μπορείς να αντέξεις αυτό το βάρος και την πίεση. Πίστευα πως το είχαν οι παίκτες μου αλλά σήμερα φάνηκε ότι κάποιοι δεν το έχουν κάνει ή δεν μπορούν να το κάνουν. Έχει δρόμο ακόμα αλλά πρέπει να δούμε τα λάθη μας»,



Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

ΙΔΑΝΙΚΟΙ ΑΥΤΟΧΕΙΡΕΣ

Τάσεις αυτοκτονίας επιδείξαμε στο χθεσινό παιχνίδι με τη λάρισα, αφού ένας αγώνας κλειδωμένος από το ημίχρονο στη νίκη με σκορ 2-0, κατορθώσαμε και τον κάναμε ροντέο και τελικά να λήξει ισόπαλος με 3-3!

Στο αρχή του αγώνα μπήκαμε μουδιασμένοι, αλλά μετά το 10λεπτο ανεβάσαμε την απόδοσή μας και αναλάβαμε την πρωτοβουλία του αγώνα. Στο 21' μετά από φάουλ που κερδίσαμε αριστερά και λίγα μέτρα έξω από την περιοχή της λάρισας ο Γκαλίτσιος με κεφαλιά ακριβείας ύστερα από συστημένη σέντρα του Κρικβέλια ανοίγει το σκορ. Η συνέχεια ήταν εξαιρετική για την ομάδα μας αφού πιέζαμε τη λάρισα και στο 31' κερδίσαμε πέναλντι ύστερα από ωραία ενέργεια του Κοντοέ,όταν μετά από μπαλιά του Μήτρογλου στο κενό χώρο μπήκε στην μεγάλη περιοχή της λάρισας από αριστερά και ιγκλέσιας  σπρώχνοντάς τον από πίσω το έριξε στο έδαφος, καθαρό πέναλντι το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο Μήτρογλού κάνοντας το 2-0, που ήταν και το σκορ ημιχρόνου.

Στην επανάληψη κάποια μαγική δύναμη μπήκε στα αποδυτήρια της ομάδας μας και υπνώτισε του παίχτες μας αφού η απόδοσή τους έπεσε κατακόρυφα. Η λάρισα μην έχοντας να χάσει τίποτα μπήκε επιθετικά και κατόρθωσε να μειώσει σε 2-1 στο 61' με τον μετίν που σκόραρε με το χέρι, αλλά ο διαιτητής παππάς δεν είδε τίποτα. Τα πρώτα ανησυχητικά μηνύματα  είχαν έρθει αλλά ουδόλως ανησύχησαν τον λεμονη και του παίχτες μας, όμως κόντρα την ρόη του αγώνα ο Μπάλαμπαν με απ΄ευθείας χτύπημα φάουλ στο 76' έκανε το 3-1. Όλοι πίστεψαν ότι  αυτό το γκολ ήταν το χαριστικό χτύπημα για την ομάδα του κάμπου, όλοι εκτός του διαιτητή παππά που στο 82' εφευρίσκει πέναλντι του Μαχό στον ιγκλέσιας ανεξάρτητα που τελευταίος ανετράπη από το ....φύσημα του αέρα, το πέναλτι εκτέλει ο μετίν και μειώνει σε 3-2, και σαν να μη έφτανε αυτό στο 85' ήρθε η ολοκληρωτική ψυχρολουσία για όλους μας αφού ο προκλητικός νταμπίζας με κεφαλιά ισοφάρισε τον αγώνα σε 3-3 που ήταν και ο τελικό αποτέλεσμα.

Το χθεσινό παιχνίδι ήταν η χρυσή ευκαιρία για να τελειώσουμε μια και καλή με την υπόθεση παραμονή τελικά αυτοκτονήσαμε και παρατείναμε την αγωνία μας για τις επόμενες αγωνιστικές, που όλες είναι τελικοί. Κάποιοι θέλουν ντε και καλά η λάρισα να παραμείνει στη S.L.  δεν εξηγείται αλλιώς  τετοια διαιτητική εύνοια.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Μάχο, Κβιρκβέλια, Ομο, Μήτρογλου, Γκαλίτσιος, Γουνδουλάκης, Κουμορτζί (72' Μπάλαμπαν), Σιόβας, Κοντοές, Τσότσαλιτς, Σβέρκος (59' Λάτκα).

ΛΑΡΙΣΑ: Αμπάρης, Μελίσσης (46' Ταλ), Βενετίδης, Νταμπίζας, Ταυλαρίδης, Αμπουμπακάρι (64' Κανόμπιο), Μετίν, Πανκράτ, Ρομέου (46' Κουζέν), Κούλιτς, Ιγκλέσιας.



Σάββατο 12 Μαρτίου 2011

ΝΙΚΗ 12-9 ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΑΟΚ

Με 12-9 επικρατήσαμε επί των «ασπρόμαυρων» στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο της 16η αγωνιστικής της Α1 του πρωταθλήματος πόλο ανδρών. Μέχρι και την 3η περίοδο το παιχνίδι ήταν ντέρμπι, αφού είμασταν ισόπαλοι 9-9. Στην 4η περίοδο όμως δεν αφήσαμε κανένα περιθώριο στον παοκ να διεκδικήσει τη νίκη, αφού το επιμέρους σκόρ ήταν 3-0 για την ομάδα μας.

Τα οκτάλεπτα: 3-3, 1-2, 5-4, 0-3
ΠΑΟΚ (Μίρο Τρούμπιτς): Ντούλος 3, Κατσουλάκης 2, Κανδιόγλου 1, Βογιατζόγλου 1, Χρυσοσπάθης 1, Σαρησάββας 1
Πανιώνιος (Μάκης Βολτυράκης): Κοκκινάκης 3, Θωμάκος 2, Παπαδόγκωνας 2, Μουρίκης 2, Τόμπσον 1, Καπότσης 1, Μπεριστιάνος 1



Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ!


Υπερήφανους μας έκανε η ομάδα πόλο του Συλλόγου μας, αφού για 2η φορά προκρίθηκε στον τελικό του LEN TROPHY, αποκλείοντας μία από τις σημαντικότερες ομάδες του ευρωπαϊκού πόλο την ουγγρική Χόνβεντ. Η πρόκριση κρίθηκε στην παράταση αφού η κανονική διάρκεια του παιχνιδιού, μας βρήκε μπροστά στο σκορ με 9-6  ισοφαρίζοντας την διαφορά του πρώτου αγώνα. Στην παράταση πετύχαμε δύο ακόμα γκολ ένα σε κάθε ημίχρονο και προκριθήκαμε πανηγυρικά.

Μεγάλη εμφάνιση πραγματοποίησε ο Μιράλης πετυχαίνοντας τρία γκολ, αλλά όλα τα παιδιά ήταν εξαιρετικά αφού έδωσαν και την ψυχή τους για να πετύχουν τη μεγάλη πρόκριση. Εντυπωσιακός και ο κόσμος που γέμισε το κολυμβητήριο και έδωσε μεγάλη ώθηση στους παίχτες μας.

Συγχαρητήρια σε όλους, φαίνεται ότι τα 120 χρόνια ιστορίας μας θα τα γιορτάσουμε με κούπα ευρωπαϊκή, αντίπαλός της ομάδας μας στον τελικό η ιταλική Σαβόνα.

Τα οκτάλεπτα: 6-1, 0-2, 2-1, 1-2

Τα τρίλεπτα της παράτασης: 1-0, 1-0

Πανιώνιος (Μάκης Βολτυράκης): Μιράλης 3, Μουρίκης 2, Μάζης 1, Κοκκινάκης 1, Τόμπσον 1, Καπότσης 1, Μπεριστιάνος 1, Παπαδόγκωνας 1.
Χόνβεντ (Λάγιος Βαντ): Σάλαμον 3, Σιβός 2, Χαράι 1.



ΗΤΤΑ ΣΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ

Με σκορ 67-59 χάσαμε από το περιστέρι για την 20ή αγωνιστική της Α1.
Τα δεκάλεπτα: 19-4, 32-20, 52-36, 67-59.


ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ (Δ.Κουστένης): Β. Μάντζαρης 3, Γούντγουορντ 1, Παπανικολάου 12 (1), Α. Μάντζαρης 10 (2), Σκοτ 15 (3), Τσιάκος, Πέτρουλας 6 (2), Βρκιτς 2, Λούμπι 9, Μότσνικ 9.
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Γ. Μπαρτζώκας): Άντερσον 11 (1), Αθανασούλας, Αλέξιτς 11, Τσιάρας 6 (2), Αθηναίου, Μπατής 8 (2), Γιάνκοβιτς 2, Καββαδάς, Ιωάννου 6 (2), Σαρικόπουλος 2, Κοβίλ 8, Μπάρλος 5 (1).



Δευτέρα 7 Μαρτίου 2011

ΠΑΝΙΩΝΑΡΑ ΜΟΥ ΤΡΕΛΑΙΝΟΜΑΙ ......

Μεγάλης βαθμολογικής σημασίας νίκη ήταν αυτή που πετύχαμε στο περιστέρι επί του ατρόμητου. Πραγματικά ήταν μια από τις πιο ουσιαστικές εμφανίσεις που πραγματοποιήσαμε επί θητείας Τάκη Λεμονή στο πάγκο της ομάδας μας, και αυτό γιατί ανατρέψαμε το εις βάρος μας αποτέλεσμα αφού από το 53ο λεπτό του 2ου ημιχρόνου ήμασταν πίσω στο σκορ με το γκολ που πέτυχε ο σφακιανάκης. Κι όμως, εκεί που πιστεύαμε ότι τα πράγματα θα ήταν μη αναστρέψιμα βρήκαμε τις ψυχικές δυνάμεις και με 2 πολύ όμορφα και παλικαρίσια γκολ στο 63ο λεπτό με το Γουνδουλάκη και στο 67ο με τον Μήτρογλου, ανατρέψαμε όλο το σκηνικό και αυτός που πλέον καιγόταν για το αποτέλεσμα ήταν ο ατρόμητος. Αυτή η παλικαρίσια νίκη επιτεύχθηκε σε ένα πολύ εχθρικό περιβάλλον που φρόντισε να το πυροδοτήσει το προηγούμενο διάστημα ο πρόεδρος του ατρόμητου, ο σπανός που δυστυχώς γι αυτόν θα πρέπει να μοχθήσει πολύ να σώσει την ομάδα του από την Football League της επόμενης περιόδου ή από τώρα να αναζητεί υποψήφιες ομάδες για συγχώνευση με την προοπτική να βρεθεί στο πρωτάθλημα της S.L. για μια ακόμη φορά.

Ο Πανιώνιος απέδειξε χθες ότι είναι μεγάλη ομάδα και αν είχαμε αποφύγει τα λάθη του καλοκαιριού με τις επιλογές Κιντή, Στόρε και Μπάγκσμπο  τώρα δεν θα μιλάγαμε για σωτηρία και τέτοιες δυσάρεστες καταστάσεις αλλά για άλλους στόχους πολύ υψηλότερους, τέλος πάντων συνεχίζουμε με πάθος και δύναμη για να ξεμπλέξουμε μια και καλή με τα σενάρια του υποβιβασμού.

Το επόμενο παιχνίδι με τη λάρισα είναι εξάποντο και η νίκη μονόδρομος που θα μας απαλλάξει μια και καλή από οποιοδήποτε κίνδυνο..

ΣΚΟΡΕΡ: 52' Σφακιανάκης - 63' Γουνδουλάκης, 67' Μήτρογλου


ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Μιχαηλίδης, Νάστος, Σαρμιέντο, Ολιβέιρα, Νεμπεγλέρας (89` Καραλής), Σαμπου, Αναστασάκος, Σφακιανάκης (75` Τάτος), Σκόνδρας, Καμαρά, Σαγκανόφσκι (46` Μπρίτο)
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Μάχο, Κβιρκβέλια (83` Σάμαρης), Γιόνσον (60` Κουμορτζί), Ομο, Μπάλαμπαν (60` Σβέρκος), Τσότσαλιτς, Γκαλίτσιος, Γουνδουλάκης, Σιόβας, Κοντοές, Μήτρογλου