Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

ΠΟΛΥΤΙΜΗ ΙΣΟΠΑΛΙΑ 1-1

Ένα αποτέλεσμα που μάλλον δυσαρεστημένη αφήνει την ομάδα μας έτσι όπως εξελίχθηκε η χθεσινή αναμέτρηση. Οι πολλές απουσίες βασικών παιχτών, ανάγκασαν τον Τάκη Λεμονή να παρατάξει την ομάδα μας με ένα «πειραματικό» σχήμα, το οποίο ουσιαστικά εμφανίστηκε για πρώτη φορά τη φετινή χρονιά. Ο Κβιρκβέλια, για παράδειγμα, στην πρώτη του εμφάνιση στην ενδεκάδα, έπαιξε σε ρόλο αριστερού μέσου, ενώ ο Σάμαρης τοποθετήθηκε στο δεξί άκρο της μεσαίας γραμμής, ωστόσο και δυο αυτές επιλογές τον δικαίωσαν απόλυτα, αφού και οι δύο παίχτες είχαν πολύ καλή απόδοση. Κορυφαίοι της χθεσινής αναμέτρησης οι, Γουνδουλάκης, Κοντοές, Μπάλαμπαν, Σάμαρης και Μάχο. Γενικά όλοι οι παίχτες που χρησιμοποιήθηκαν είχαν πολύ καλή απόδοση εκτός του Κουμορτζί που συνεχίζει τι κακές εμφανίσεις.


Τα γκολ του αγώνα.

Ο ολυμπιακός προηγήθηκε πρώτος στο 43΄, όταν μετά από κάθετη μπαλιά του ριέρα στον μιραλάς, ο τελευταίος πλάσαρε το Μαχό και ανοιξε το σκορ.

Ο Πανιώνιος ισοφάρισε στο 69΄ όταν μετά από σέντρα του Κβιρκβέλια προς τον Μπάλαμπαν παρενεβλήθει ο παπαδόπουλος η μπάλα πήγε προς τα πίσω και διεκδικήθηκε από τον μοντεστό και τον Σβέρκος, στην προσπάθεια του όμως να διώξει μακρυά ο αμυντικός του ολυμπιακού η μπάλα βρήκε στο κεφάλι του Σβέρκος και κατάληξε στα δίχτυα του πάρντο.

Η συνέχεια του αγώνα ήταν ευνοϊκή για την ομάδα μας αφού στο 70΄ αποβλήθηκε για χτύπημα εκτός φάσης στον Κοντοέ, ο ρίερα ( του έβαλε τρικλοποδιά μπροστά στον βοηθό ). Η αριθμητική μας υπεροχή όμως δεν καρποφόρησε και έτσι το παιχνίδι τέλειωσε ισοπαλία, αν το πιστεύαμε λίγο παραπάνω ίσως θα μπορούσαμε να κάναμε την μεγάλη ανατροπή.

ΣΚΟΡΕΡ: 69’ Σβέρκος - 43’ μιραλάς
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: παμπορίδης (Κιλκίς)
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: 73’ ριέρα
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 11’ μανιάτης, 75’ Κοντοές, 90’ Σβέρκος

Οι συνθέσεις:
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Μάχο, Γιόνσον, Κοντοές, Λάτκα, Σιόβας, Τσότσαλιτς, Κουμορτζί (46’ Σβέρκος), Σάμαρης (81’ Αναστασόπουλος), Γουνδουλάκης, Κβιρκβέλια, Μπάλαμπαν (89’ Κούκετς).

ολυμπιακός: πάρντο, μανιάτης, αβραάμ παπαδόπουλος, μοντεστό, ραούλ μπράβο (34’ χολέμπας), ντουντού, ιμπαγάσα (81’ ρόμενταλ), ριέρα, μιραλάς, φουστέρ, τζιμπούρ.


















ΝΙΚΗ 82-77 ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΝΑΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ 4ΑΔΑ

Μετά από ένα εντυπωσιακό σε εξέλιξη παιχνίδι και χάρη σε δύο τρίποντα του Ζερμέιν Αντερσον στο τελευταίο λεπτό, καταβάλλαμε την αντίσταση του μαχητικού Ηλυσιακού (82-77) για την 19η αγωνιστική της Α1 του πρωταθλήματος Μπάσκετ.  Πέντε παίκτες για την ομάδα μας είχαν διψήφιο αριθμό πόντων, με τον Ράιαν Κόβιλ να ξεχωρίζει με 15 και 7 ριμπάουντ.


Τα δεκάλεπτα: 25-16, 42-43, 64-56, 82-77

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Μπαρτζώκας): Άντερσον 11 (3), Αθανασούλας, Άλεξιτς 13 (1), Γιαννόπουλος ς 2, Τσιάρας 4, Μπατής 11 (2), Γιάνκοβιτς 7 , Ιωάννου 2, Κόβιλ 15, Παραγιός 6 (1), Μπάρλος 11 (2)
ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ (Φλεβαράκης): Καρύδας 10, Ουέμπ 3 (1), Παπαντωνίου 3, Κυρίτσης 4, Χατζής 10 (2), Κουκουλάς 2, Τόντιτς 5, Κασελάκης 4, Μπάξτερ 29 (5), Γαλιώτος 2, Ντόουσον 5.





ΠΟΛΟ - ΙΣΟΠΑΛΙΑ 6-6

Αν ούτε τώρα , τότε πότε?

Δυστυχώς για μια ακόμη φορά δεν μπορέσαμε να καταβάλλουμε την ευνοημένη ομάδα του πειραιά, αφού αναδειχθήκαμε ισόπαλοι 6-6. Ωστόσο καθοριστικό ρόλο στην διαμόρφωση του αποτελέσματος για μια ακόμη φορά έπαιξαν οι διαιτητές, αφού δεν μέτρησαν κανονικό γκολ της ομάδας μας.

Τα οκτάλεπτα: 3-1, 1-2, 1-0, 1-3

Πανιώνιος (Μάκης Βολτυράκης): Μιράλης 2, Μάζης 2, Μουρίκης 1, Παπαδόγκωνας 1
ολυμπιακός (Βαγγέλης Πάτερος): Ντόσκας 2, Μπλάνης 1, Μυλωνάκης 1, Χρ. Αφρουδάκης 1, Θεοδωρόπουλος 1



Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

ΦΑΟΥΣΤ - Βεντούρης- μαρινάκης- S.L.

Ο γέρος επιστήμονας Φάουστ βρίσκεται μόνος στο σπουδαστήριό του, απογοητευμένος από την ζωή του και τις μέχρι τώρα εμπειρίες του. Καλεί το Πνεύμα της Γης να του εμφανιστεί και να τον βοηθήσει. Το Πνεύμα της Γης παρουσιάζεται, αλλά τον απορρίπτει. Αμέσως έρχεται ο νεαρός μαθητής του Φάουστ, ο Βάγκνερ, που προσπαθεί να ανοίξει μια συζήτηση με τον καθηγητή του. Εκείνος όμως τον διώχνει και ξαναμένει μόνος. Αποφασισμένος να αυτοκτονήσει, κατεβάζει ένα δηλητήριο, αλλά τη στιγμή που αποφασίζει να το πιεί, από την εκκλησία ακούγονται χορωδίες που ψάλλουν χαρμόσυνα την Ανάσταση του Χριστού. Ο Φάουστ εγκαταλείπει την προσπάθεια αυτοκτονίας και αποφασίζει να συνεχίσει την ζωή του.


Αργότερα δέχεται την επίσκεψη του Μεφιστοφελή, που δεν είναι άλλος από τον ίδιο τον Σατανά. Εκείνος του κάνει την πρόταση να τον υπηρετεί στην επίγεια ζωή και υπόσχεται να του χαρίσει ότι αυτός επιθυμεί. Σε αντάλλαγμα, ο Φάουστ θα πρέπει να τον υπηρετεί μετά θάνατον. Ο επιστήμονας δέχεται και έτσι σφραγίζουν την συμφωνία τους με αίμα. Ο Μεφιστοφελής οδηγεί τον Φάουστ σε μια Μάγισσα, η οποία του δίνει το ελιξίριο της νεότητας. Ο αναγεννημένος Φάουστ, γεμάτος ελπίδα, συναντά τη νεαρή Μαργαρίτα και την ερωτεύεται. Εκείνη είναι αθώα και εντελώς άπειρη στο θέμα του Έρωτα. Σιγά σιγά, και με τη βοήθεια του Μεφιστοφελή, ο Φάουστ κερδίζει τη Μαργαρίτα, η οποία του παραδίδεται άνευ όρων. Το ειδύλλιο έχει τραγικό τέλος, καθώς ο Φάουστ σκοτώνει τον αδερφό της Μαργαρίτας, τον στρατιώτη Βάλεντιν που έχει καταλάβει ότι η αδερφή του έχει σχέση και η Μαργαρίτα σκοτώνει (εν αγνοία της) τη μητέρα της με το υπνωτικό που της είχε δώσει ο αγαπημένος της. Ο Φάουστ δραπετεύει μαζί με τον Μεφιστοφελή και έτσι δεν μαθαίνει ότι η Μαργαρίτα γεννάει το παιδί του και στη συνέχεια το σκοτώνει. Η Μαργαρίτα καταλήγει στη φυλακή. Ο Φάουστ προσπαθεί απεγνωσμένα να τη σώσει, αλλά εκείνη έχει τρελαθεί από τις δυστυχίες, συγχωρεί τον Φάουστ και πεθαίνει. Ο Φάουστ παραμένει στα δεσμά του Μεφιστοφελή και φεύγει μακριά, καταδικασμένος από τις ίδιες του τις επιλογές.

Ο Φάουστ πούλησε την ψυχή του στον διάολο για να ξαναγίνει νέος, εσείς κ. Βεντούρη τι  ???

Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

ΓΑΤΑΚΙΑ....ΑΛΛΑ ΜΕ ΚΑΤΙ @@......ΤΟΟΟΟΟΟΟΣΟ ΜΕΓΑΛΑ!!!

Η απάντηση που δώσαμε στο...89',  στα εμετικά πρωτοσέλιδα των οπαδικών εφημερίδων του κομπλεξικού σωματείου της αεκ ήταν πραγματικά ηδονιστική. Γκολ στο τέλος του παιχνιδιού και έμφραγμα για όλους εκείνους που ζητούσαν ταπεινωτική ήττα για την ομάδα μας. Ακόμα και νίκη θα μπορούσαμε να είχαμε πετύχει χθες, αν οι παίχτες μας το είχαν πιστέψει νωρίτερα, αφού η αεκ είναι μια  μέτρια ομάδα με παίχτες λίγους και αυτό εύκολα διαπιστώνεται αφού σε όλα τα τελευταία  της παιχνίδια ο καλύτερος  παίχτης της είναι ο μάκος!!! Η ισοπαλία πάντως και με το τρόπο που ήρθε ή μάλλον ορθότερα στο χρόνο που ήρθε είναι σα νίκη, που μας βοήθησε να αυξήσουμε την διαφορά από την ζώνη του υποβιβασμού και τον αστέρα τρίπολης στους 3 βαθμούς, ενώ παρέμεινε η διαφορά 6 βαθμών από τη λάρισα.

Παρακολουθείστε στο πιο κάτω link την ισοφάριση του Μήτρογλου!!!

http://www.dailymotion.com/video/xh4i2v_aek-panionios-1-1-mitroglou_sport

Σύνθεση ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ:

Γιούργκεν Μάχο, Σουλεϊμόν Ομο (86' Νταβόρ Κούκετς), Μάρκους Γιόνσον (60' Μπενάρ Κουμορτζί), Γιώργος Γκαλίτσιος, Γιάννης Κοντοές, Έντιν Τσότσαλιτς, Φανούρης Γουνδουλάκης , Δημήτρης Σιόβας, Κώστας Μήτρογλου, Σίτο Ριέρα, Μπόσκο Μπάλαμπαν




Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011

ΑΛΩΣΑΜΕ ΤΗ ΠΥΛΑΙΑ

Στο πεντάλεπτο της παράτασης κρίθηκε ο αγώνας με τον παοκ, που βρήκε νικήτρια την ομάδα μας με σκορ 84-92. Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Άλεξιτς ο οποίος πέτυχε 22 πόντους και σπουδαίο οργανωτή αλλά και εκτελεστή τον Άντερσον (21 πόντους, 4 τρίποντα), πήραμε μια μεγάλη νίκη στην πυλαία που ακόμα και ''άδεια'' έμοιαζε με καυτή έδρα, αφού στους υπεύθυνους του αγώνα τους διέφυγε ότι το παίχνιδι ήταν κεκλεισμένων των θυρών λόγω τιμωρίας του παοκ!!! Εν πάση περιπτώσει, σήμερα παίξαμε πραγματικά σαν ομάδα και λίγο πιο εύστοχοι να ήμασταν στις βολές προς το τέλος της 4ης περιόδου, ενδεχομένως να μην χρειαζόμασταν την παράταση για να πάρουμε το ροζ φύλλο αγώνα.

Τα δεκάλεπτα: 14-25, 33-37, 55-60, 77-77, 84-92 (πρτ.)


ΠΑΟΚ (Σ. Μαρκόπουλος): Μάρσαλ 21 (2), Αράπης, Αποστολίδης 5 (1), Δέδας 5 (1), Ντόζιερ 14, Γκρέι 15, Γιαννακίδης 2, Καλές 4, Γκετσέφσκι 18 (4), Καλαμπάκας.
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Γ. Μπαρτζώκας): Αντερσον 21(4), Αλεξιτς 22 (2), Γιαννόπουλος 1, Τσιάρας 16 (2), Αθηναίου, Μπατής 5 (1), Γιάνκοβιτς 2, Ιωάννου, Σαρικόπουλος, Κοβίλ 9, Παραγιός 5 (1), Μπάρλος 11 (1).

Δηλώσεις Γ. Μπαρτζώκα.
Είναι πάντα δύσκολο να παίζεις σε αυτό το γήπεδο έστω και χωρίς κόσμο. Ο κ. Μαρκόπουλος είχε προετοιμάσει καλά τους παίκτες του, όμως ελέγξαμε το ρυθμό του πήραμε μια διαφορά. Στη συνέχεια κάναμε λάθη τακτικής και το ματς οδηγήθηκε στην παράταση. Πετύχαμε μία σημαντική νίκη και μάλιστα τη δεύτερη μέσα στη Θεσσαλονίκη μετά τον Άρη. Τώρα, θα κοιτάξουμε με καλύτερο «μάτι» τα επόμενα παιχνίδια. Εύχομαι καλή επιτυχία στον ΠΑΟΚ και στον κ. Μαρκόπουλο».


Σε ό,τι αφορά την απουσία του «Λάζου», ο κ. Μπαρτζώκας τόνισε: «Και χωρίς τον Λάζαρο ξέραμε ότι ο ΠΑΟΚ θα είναι δυνατός».






Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

ΑΝΑΣΤΡΕΨΙΜΗ ΗΤΤΑ

Θα μπορούσε να είναι καλύτερα, αλλά θα μπορούσε να είναι και χειρότερα.

Η ομάδα μας ηττήθηκε από τη Χόνβεντ με 12-9 στη Βουδαπέστη στον πρώτο ημιτελικό του «Λεν Τρόφι» και το έργο μας στον επαναληπτικό στις 9 Μαρτίου στο κολυμβητήριο της Νέας Σμύρνης μόνο εύκολο δεν θα είναι προκειμένου να πανηγυρίσουμε την πρόκριση στον τελικό της διοιργάνωσης.



Ανάσα ζωής από Μάζη

Τα τρία γκολ σε τέτοια παιχνίδια είναι μια οριακή διαφορά, που δίνει σημαντικό πλεονέκτημα στην ομάδα που το πέτυχε, αλλά δεν είναι τελείως απαγορευτικό για την ομάδα που έχασε.
Η ομάδα μας βρέθηκε να χάνει κατά τη διάρκεια του αγώνα τρεις φορές με τέσσερα γκολ. 9-5 στο β’ οκτάλεπτο, 10-6 στο γ’ και 12-8 με γκολ του Φέρεντς Σάλαμον στην τέταρτη περίοδο, αλλά το γκολ του Δημήτρη Μάζη που διαμόρφωσε το τελικό σκορ μας έδωσε ανάσα ζωής, γιατί θα ήταν τελείως διαφορετικά να κυνηγάμε τέσσερα γκολ.

Ρεσιτάλ Ζίβος στο πρώτο ημίχρονο
Το μεγάλο όπλο για την ομάδα μας απέναντι στον τρελό ρυθμό που θα ήθελαν να δώσουν οι Ουγγροι, ήταν η καλή αμυντική λειτουργία και ο έλεγχος του ρυθμού. Κάτι που δεν συνέβη στις δύο πρώτες περιόδους, όταν η Χόνβεντ με μπροστάρη τον ηγέτη της Μάρτον Ζίβος επέβαλε το παιχνίδι της και προηγήθηκε 9-6. Σε αυτό το διάστημα ο Ζίβος ήταν άπιαστος., σημειώνοντας και τα πέντε συνολικά του γκολ στον αγώνα (τρία στην πρώτη περίοδο κι άλλα δύο στη δεύτερη).

Η ομάδα μας σε δύο οκτάλεπτα είχε δεχθεί εννέα γκολ, όταν στους προηγούμενους 10 ευρωπαϊκούς του αγώνες δεχόταν μέσο όρο 7,6. Όμως στο δεύτερο μισό του ημιτελικού βελτιώσαμε την αμυντική μας λειτουργία. Μάλιστα με γκολ των Κωνσταντίνου Μουρίκη και Ανδρέα Μιράλη μείωσαμε σε 10-8 με το τέλος της γ’ περιόδου, αλλά δεν μπορέσαμε να κλείσουμε ακόμα την ψαλίδα.
Η Χόνβεντ με γκολ των Τοτ και Σάλαμον ξέφυγε ξανά με τέσσερα γκολ, αλλά όπως προείπαμε το γκολ του Δημήτρη Μάζη στο τέλος, αναπτέρωσε τις ελπίδες μας εν όψει της ρεβάνς.

Τα οκτάλεπτα: 4-3, 5-3, 1-2, 2-1.
Χόνβεντ (Βαντ): Ζίβος 5, Σάλαμον 3, Μάρτον Τοτ 2, Χάραϊ 1, Μπάτορι 1.
Πανιώνιος (Βολτυράκης): Παπαδόγκωνας 3, Μιράλης 2, Μουρίκης 2, Καπότσης 1, Μάζης 1.

Πηγή: http://www.sentragoal.gr/article.asp?catid=10551&subid=2&pubid=113582692




ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΒΗΜΑ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗ ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ

Σήμερα το απόγευμα (7.30 μμ)  η ομάδα μας δοκιμάζεται στη Βουδαπέστη απέναντι στη Χόνβεντ στον πρώτο μεταξύ μας ημιτελικό του «Λεν Τρόφι». Στόχος μας ένα καλό αποτέλεσμα που θα αποτελέσει βάση πρόκρισης για τον επαναλητπικό  στην έδρα μας στις 2/3/2011. Θυμίζω ότι το 2009 χάσαμε το τρόπαιο από την ουγγρική Ζέγκεντ.


        


Λίγα λόγια για την αντίπαλό μας. (πηγή:  http://www.sentragoal.gr/article.asp?catid=10551&subid=2&pubid=113564777)
Η Χόνβεντ είναι μια τυπική εκπρόσωπος της κορυφαίας, βάσει επιτυχιών, σχολής της παγκόσμιας υδατοσφαίρισης, της ουγγρικής. Η ομάδα της Βουδαπέστης κουβαλά τεράστια ιστορία, αλλά αυτή τη στιγμή δεν έχει τη λάμψη της ομάδας που έμοιαζε αχτύπητη στο πρώτο μισό της προηγούμενης δεκαετίας. Μιας ομάδας που κατέκτησε έξι διαδοχικά πρωταθλήματα (2001-2006), έδωσε το «παρών» σε τρεις συνεχόμενους τελικούς της Ευρωλίγκα και έγινε πρωταθλήτρια Ευρώπης το 2004 (την ίδια χρονιά πήρε και το ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ). Τα τελευταία χρόνια η Χόνβεντ έχει χάσει την πρωτοκαθεδρία εντός συνόρων από τις Βάσας, Εγκερ και Ζέγκεντ. Διαθέτει νεανικό συγκρότημα και ο 46χρονος τεχνικός της Λάγιος Βαντ στηρίζεται σε κάποιους παίκτες με μεγάλη εμπειρία. Όπως ο τερματοφύλακας Ιστβάν Γκέρκγελι (Ολυμπιονίκης στην Αθήνα το 2004 και στο Πεκίνο το 2008) και τους εν ενεργεία διεθνής Μάρτον Ζίβος και Μπάλαζ Χάραϊ.

Εμείς παρόλο δεν πραγματοποιούμε και το καλύτερο πρωτάθλημα με κακές εμφανίσεις, πιστεύω ότι έχουμε τις δυνατότητες να πάρουμε θετικό αποτέλεσμα, αφού η αντίπαλος μας τα τελευταία χρόνια ακολουθεί φθίνουσα πορεία. Έχουμε και έμπειρους  παίχτες (Μάζης, Θωμάκος, Κοκκινακής κ.α.) και νεαρούς (Μίραλης, Γαλανίδης, Μουρικής, Παπαδόγκωνας, Καπότσης, Τσαμαντάκης κ.α.) με ενθουσιασμό, που διαθέτουν εξαιρετική ποιότητα.

Στις 7:30 μμ, το μυαλό και η ψυχή όλων των Πανιώνιων θα βρίσκεται μαζί σας.

ΕΜΠΡΟΣ ΙΣΤΟΡΙΚΕ!!!

Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2011

ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ ΜΕ ΨΥΧΗ ΠΑΝΘΗΡΑ

" Όλη η χρονιά σήμερα κόντρα στον παοκ . Θέλουμε νίκη και γι΄ αυτό χρειάζεται... Κατάθεση ψυχής" έγραφε ο ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ στο εξώφυλλό του, και πράγματι οι παίχτες μας στο πιο σημαντικό παιχνίδι της χρονιάς δεν έκαναν μόνο κατάθεση ψυχής αλλά και όσων σωματικών δυνάμεων είχαν και πήραν μια πανάξια νίκη επί ενός πολύ σκληρού αντιπάλου.

Ένταση και πολύ πάθος στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα με την ομάδα μας σαφώς καλύτερη από τον παοκ, παρά τις πολύ σημαντικές απουσίες που είχε. Στο 15' ο Γουνδουλάκης αποφεύγει τον τσιρίλο αλλά τον προλαβαίνει με έξοδο ο χαλκιάς. Στο 17' καλό σου του Μπάλαμπαν από αριστερά η μπάλα λίγο άουτ. Στο 27' ωραία ενέργεια του Γουνδούλακη, το σουτ του όμως ήταν αδύναμο και μπλόκαρε ο χαλκιάς. Στο 38' μετά από εκτέλεση κόρνερ του Μπάλαμπαν και πρώτη κεφαλιά του Σιόβα, ο Σβέρκος αστοχεί σε κοντινό πλασέ,η μπάλα καταλήγει άουτ. Στο 42'  χτύπημα εκτός φάσης του  γκαρσία στον Σάμαρη, ούτε ο διαιτητής, ούτε ο βοήθός ''είδαν'' τίποτα και ο μποξέρ γκαρσία κανονικά συνεχίζει τον αγώνα.

Στο δεύτερο ημίχρονο ξεκινήσαμε πάλι δυνατά στο 54'  διαγώνιο  σουτ του Μπάλαμπαν, η μπάλα λίγο άουτ. Στο 71' έγινε η πιο καθοριστική φάση του αγώνα από  δεξιά ο Ριέρα αποφεύγει το σαβίνι με εκπληκτική τρίπλα και με ταχύτητα μπαίνει στην περιοχή του παοκ, αποφεύγει και το μαλεζά ο οποίος μη έχοντας άλλη επιλογή τον ανατρέπει, πέναλτι. Την εσχάτη των ποινών αναλαμβάνει να εκτελέσει ο Μπάλαμπαν, ωραία εκτέλεση και η μπάλα στη δεξιά γωνία του κρέσιτς 1-0 το οποίο ήταν και το τελικό σκορ.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Σταθόπουλος (Αχαϊας)
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: 87' Τσιρίλο (2η κίτρινη)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 24' Σάμαρης, 41' Γκαλίτσιος, 64' Ομο, 75' Ριέρα, 77' Γουνδουλάκης, 90’+2’ Σαλαλί - 45'+1' Γκαρσία, 74' Τσιρίλο

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Μάχο, Γιόνσον, Γκαλίτσιος, Σιόβας, Τσότσαλιτς, Όμο, Γουνδουλάκης, Σάμαρης (76' Αναστασόπουλος), Ριέρα, Μπάλαμπαν (87' Σαλαλί), Σβέρκος (80' Κούκετς).
ΠΑΟΚ: Χαλκιάς (57' Κρέσιτς), Ετό, Σαβίνι, Τσιρίλο, Μαλεζάς, Γκαρσία, Τσουκαλάς, Βιεϊρίνια, Λίνο (60' Ελ Ζαρ), Ίβιτς (67' Σαλπιγγίδης), Αθανασιάδης.

Συγχαρητήρια σε όλους τους παίχτες μας που αγωνίστηκαν με πολύ πάθος, μάλλον το πάθος που δεν είχαν στο παιχνίδι με τον εργοτέλη το χρησιμοποίησαν με αντίπαλο τον παοκ. Εμείς ως φίλαθλοι αυτό θέλουμε να βλέπουμε  θέληση, προσπάθεια και πάθος και θα είμαστε κοντά στην ομάδα ανεξαρτήτου αποτελέσματος.


Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

ΕΥΚΟΛΗ ΠΡΟΚΡΙΣΗ

Εύκολη νίκη 16-6 και πρόκριση επί του τρίτωνα αμαρουσίου στο πλαίσιο της Β΄ φάσης του κυπέλλου υδατοσφαιρισης.

Τα υπόλοιπα αποτελέσματα της Β’ φάσης του Κυπέλλου είναι :


Λάρισα-ΠΑΟΚ 5-11

ΟΥΚ Βόλου-Περιστέρι 7-9

Βουλιαγμένη-ΝΟ Πατρών 11-7

Παναθηναϊκός-Παλ. Φάληρο 11-9 (πεν., κ.α. 6-6, παρ. 7-7)

Ολυμπιακός-ΝΟ Αργοστολίου 12-2

Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

ΜΕ ΧΟΝΒΕΝΤ ΣΤΟΝ ΗΜΙΤΕΛΙΚΟ

Η ουγγρική Χόνβεντ αποτελεί πλέον το τελευταίο εμπόδιο στο δρόμο του Πανιωνίου για τον τελικό του Κυπέλλου LEN στο πόλο.

Οι Μαγυάροι μπορεί να μην αποτελούν το φόβητρο των προηγούμενων ετών-είναι μάλιστα 4οι στο πρωτάθλημα Ουγγαρίας- ωστόσο στη Νέα Σμύρνη θα προτιμούσαν τη γαλλική Μαρσέιγ η οποία κληρώθηκε με το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου την ιταλική Σαβόνα που είναι και το άλλο ζευγάρι των ημιτελικών.
Κατά την κλήρωση που έγινε την Τρίτη (8/2) στη Ρώμη ο πρώτο ημιτελικός θα διεξαχθεί στις 16 Φεβρουαρίου στη Βουδαπέστη ενώ ο επαναληπτικός στη Νέα Σμύρνη στις 9 Μαρτίου. Ο Πανιώνιος είχε τεθεί αντιμέτωπος με τη Χόνβεντ την περίοδο 2006-07, στη φάση των ομίλων της Ευρωλίγκας, γνωρίζοντας δύο ήττες (15-3 στη Νέα Σμύρνη και 13-11 στη Βουδαπέστη).
Πέρυσι η ουγγρική ομάδα στην ίδια διοργάνωση είχε παίξει με τον Ολυμπιακό, τον οποίο νίκησε 12-10 εντός έδρας και έχασε 10-6 στον Πειραιά. Επίσης η Χόνβεντ ήταν η ομάδα την οποία νίκησαν οι «ερυθρόλευκοι» στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ το 2002 μέσα στη Βουδαπέστη και ανέβηκαν στην κορυφή της Ευρώπης, αλλά και η ομάδα την οποία απέκλεισαν στα προημιτελικά της ίδιας διοργάνωσης το 2007, όταν έφτασαν για τελευταία φορά μέχρι σήμερα στο φάιναλ-φορ.
Η Χόνβεντ είναι η μοναδική ομάδα της τετράδας που δεν προέρχεται από την Ευρωλίγκα, αλλά ξεκίνησε τη φετινή χρονιά στο LEN Trophy. Στην Α΄ προκριματική φάση τερμάτισε δεύτερη στον όμιλο της Τιφλίδας, με τέσσερις νίκες και μία ήττα από την Ποζίλιπο Νάπολι, ενώ στη Β΄ προκριματική φάση πέρασε ως πρώτη από τον όμιλο της Μασσαλίας, με δύο νίκες και μία ισοπαλία απέναντι στη γηπεδούχο Μαρσέιγ. Στη φάση των «16» ξεπέρασε το εμπόδιο της Κόζιτσε, την οποία νίκησε 14-8 στη Βουδαπέστη και ηττήθηκε 5-2 στη Σλοβακία, αλλά στα προημιτελικά χρειάστηκε να φτάσει στη διαδικασία των πέναλτι για να ξεπεράσει το εμπόδιο της Οραντέα: επικράτησε 12-9 στην Ουγγαρία και έχασε 12-11 στη Ρουμανία, αφού πρώτα βρέθηκε ενώπιος ενωπίω με τον αποκλεισμό (9-6 ο κανονικός αγώνας, 10-7 η παράταση).
Στο ουγγρικό πρωτάθλημα βρίσκεται στην τέταρτη θέση με 36 βαθμούς, τέσσερις πίσω από την τριάδα που ισοβαθμεί στην κορυφή (Εγκερ, Ζέγκεντ και Βάσας), έχοντας σε 15 ματς, δώδεκα νίκες και τρεις ήττες.
Προπονητής της ομάδας είναι ο 46χρονος Λάγιος Βαντ και από το έμψυχο υλικό της ξεχωρίζουν ο πολύπειρος τερματοφύλακας Ιστβαν Γκέργκελι («χρυσός» Ολυμπιονίκης στην Αθήνα και το Πεκίνο) και οι εν ενεργεία διεθνείς με την εθνική Ουγγαρίας Μάρτον Σίβος και Μπάλαζ Χαράι.

Πηγή: http://www.contra.gr/WaterPolo/Europe/LENTrophy/Panionios/309024.html

Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

ΚΑΚΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΚΑΙ ΗΤΤΑ 2-0

Την πιο εύκολη νίκη  ίσως της περιόδου πέτυχε ο εργοτέλης με 2-0 επί της ομάδας μας, αφού η εξέλιξη του αγώνα ήταν τέτοια που ούτε ο πιο αισιόδοξος του φίλος του δεν μπορούσε να την φανταστεί. Στο 6ο λεπτό μετά από τραγικά λάθη της άμυνας μας γίνεται εύκολα το 1-0, στην συνέχεια παρόλο που αναλάβαμε την πρωτοβουλία του αγώνα δεν έιμασταν καθόλου απειλητικοί, αφού η ανάπτυξη μας εξαντλούνταν στις βαθιές μπαλιές του Γουνδουλάκη στο Μήτρογλου. Η μόνη αξιόλογη φάση προήλθε από την αριστερή πτέρυγα μετά από ατομική ενέργεια του Κοντοέ (ο καλύτερος παίχτης για μια ακόμη φορά),στο 30ο λεπτό αλλά το σουτ του μπλοκαρίστηκε από τον δασκαλάκη. Η κακή μας εμφάνιση στη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου ολοκληρώθηκε με την κόκκινη που δέχθηκε ο Κουμορτζί στο 44ο λεπτό, όταν μετά από φραστική πρόκληση και αγκωνιά που δέχτηκε από το μπέτο, ανταπάντησε με τρικλοποδιά ρίχνοντας στο έδαφος τον αντίπαλό του σε ενέργεια εκτός φάσης .

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε όπως το πρώτο με γκολ σχεδόν από τα αποδυτήρια αφού στο 47ο λεπτό ο τζούνιορ με δυνατό ψιλοκρεμαστό σουτ από 40 μέτρα έστειλε την μπάλα στο δεξί παραθυράκι του Μάχο που φέρει καίρια την ευθύνη και έκανε το 2-0, κάπου εκεί ολοκληρώθηκε η παρουσία μας στο παγκρήτιο και το παιχνίδι εξελίχθηκε σε μια τυπική πλέον διαδικασία.

Δυστυχώς με την ήττα στο παγκρήτιο μπλέκουμε σε μεγάλες περιπέτειες και με δεδομένο το πολύ δύσκολο πρόγραμμα που έχουμε και τις μεγάλες μεταπτώσεις στην αποδόση μας θα χρειαστούμε ένα μικρό θαύμα για να σώσουμε την κατηγορία.

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ: Δασκαλάκης, Βίσιο, Ρομάνο, Τζούνιορ, Ρουμπάκης, Χίμπλινγκερ, Ολίσε (46’ Κυριακίδης), Σασιασβίλι, Μπέτο (75’ Καρέλης), Μπούντιμιρ, Βερπακόφσκις (70’ Χρυσοφάκης).
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Μάχο, Γιόνσον, Λάτκα,Γκαλίτσιος, Κοντοές, Όμο, Τσότσαλιτς (24’ Αναστασόπουλος), Κουμορτζί, Γουνδουλάκης (67’ Σβέρκος), Μπάλαμπαν (46’ Σάμαρης), Μήτρογλου.

Σχόλιο: Ήμουν από αυτούς που υπερασπιζόμουν τον Κουμορτζί και σχεδόν πάντα τον θεωρούσα αναγκαίο όσο άσχημα και να έπαιζε, αφού  συγκριτικά με όλους τους χαφ που διαθέτουμε είναι μια κλάση ανώτερος, χθες αυτό το κατέρριψε με τη συμπεριφορά του και την εν γένει παρουσία του, αναθεωρώ  τη στάση μου απέναντί του. Διοίκηση και προπονητής  πρέπει  να αναλάβουν δράση να του  τρίξουν λίγο τα δόντια, τέρμα η ανοχή για όλους, βρισκόμαστε στο πιο κρίσιμο σημείο του πρωταθλήματος και πρέπει όλοι να το καταλάβουν καλά.


Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2011

ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Για δεκαπέντε λεπτά ήμασταν ανταγωνιστικοί απέναντι στην ομάδα των πολλών εκατομμυρίων του ολυμπιακού και τελικά χάσαμε με 82-63.

Τα δεκάλεπτα: 25-19, 43-35, 67-51, 82-63

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ντούσαν Ίβκοβιτς): Παπαλουκάς 10, Νεστέροβιτς 9, Σπανούλης 4, Μπουρούσης 3, Κέσελι 1, Μαυροκεφαλίδης 12, Χαλπερίν 13 (3), Νίλσεν 2, Παπανικολάου 4, Έρτσεγκ 9 (1), Τεόντοσιτς 8, Κατσίβελης 2

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Γιώργος Μπαρτζώκας): Άντερσον 12 (1), Αθανασούλας 2, Άλεξιτς 4, Γιαννόπουλος 6 (1), Τσιάρας 4, Αθηναίου 3, Μπατής 7 (1), Ιωάννου 4, Σαρικόπουλος 2, Κόβιλ 7, Παραγιός 6, Μπάρλος 6 (1)



Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

ΙΣΟΠΑΛΙΑ 9-9 ΚΑΙ ΑΝΕΤΗ ΠΡΟΚΡΙΣΗ.

Την πρόκριση  στα ημιτελικά του LenTrophy πόλο ανδρών πανηγυρίσαμε την Τετάρτη 2/2. Στον επαναληπτικό αναδειχθήκαμε ισόπαλοι 9-9 με τη σλοβενική Κόπερ και σε συνδυασμό με τη νίκη μας στο πρώτο αγώνα με 12-8 περάσαμε ένα ευχάριστο απογέυμα.


Τα οκτάλεπτα:3-2, 2-2, 3-3, 1-2
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Μουρίκης 2, Μιράλης 2, Θωμάκος 2, Μάζης 1, Χατζηγούλας 2.

ΚΟΠΕΡ: Μπουρμπουράν 1, Ρατσούνιτσα 1, Τσούπιτς 1, Βουκίσεβιτς 2, Τσρνίτσα 1, Τσερνέκα 1, Τσάουπιτς 1, Νάστραν 1.

Οι αντίπαλοί μας στα ημιτελικά είναι Μαρσέιγ (Γαλλία), Χόνβεντ (Ουγγαρία) και Σαβόνα (Ιταλία). Η ομάδα μας αν παίξει σύμφωνα με τις δυνατότητές της -γιατί μέχρι σήμερα δεν έχει δείξει το πραγματικό της πρόσωπο-  μπορεί να κατακτήσει το τρόπαιο.

ΕΜΠΡΟΣ ΙΣΤΟΡΙΚΕ!!!