Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

ΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΣΗ

Υστερα από ένα παιχνίδι με συγκλονιστική εξέλιξη και το οποίο κρίθηκε στην παράταση η ομάδα μας επικράτησε ενός μαχητικότατου Ικάρου με για την 15η αγωνιστική της Α1. Κορυφάιος σε απόδοση ο Κοβίλ με 28 πόντους, ενώ ακολούθησαν οι Μπατής (18π.) και Αλεξιτς (15π.).

Τα δεκάλεπτα: 22-21, 37-36, 60-60, 81-81κ.α., 96-84

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Μπαρτζώκας): Άντερσον 8 (1), Αθανασούλας, Άλεξιτς 15 (10 ριμ., 6 ασίστ), Γιαννόπουλος, Τσιάρας 11, Μπατής 18 (3), Γιάνκοβιτς 3, Ιωάννου 4, Κόβιλ 28 (10 ριμπ.), Παραγιός 5 (1), Μπάρλος 4
ΙΚΑΡΟΣ Κ. (Λυκογιάννης): Χάρις 16, Αγαδάκος 4, Καράμπουλας 4, Πολυτάρχου 7 (1), Τόμπσον 16, ΜακΆλαρνι 23 (5), Κερασοβίτης, Κατούφας 5 (1), Πετροδημόπουλος 2, Κράσιτς 7 (1).

Δηλώσεις: Γ. Μπαρτζώκα:
«Εγινε ένα συγκλονιστικό παιχνίδι από θέμα διακύμανσης αλλά και ποιότητας για τα δεδομένα του ελληνικού μπάσκετ. Σε αυτό βοήθησε και ο Ικαρος τον οποίο έχω σε εκτίμηση για το μπάσκετ που παίζει. Δείξαμε χαρακτήρα και αυτή η νίκη αποκτά σημασία. Οσο και να φαίνεται παράξενο, δε θα ήμουν δυσαρεστημένος ακόμη και αν χάναμε», είπε αρχικά ο Μπαρτζώκας.
 Και συνέχισε: «Γιατί είμαι πλέον ήρεμος όσον αφορά το ρόστερ που έχουμε. Εβαλα κόντρα στις αρχές μου τον Αντερσον που ήρθε χτες 26 λεπτά γιατί είχε μεγάλη προσαρμοστικότητα. Του δείξαμε 5-6 plays και την άμυνά μας και τα κατάλαβε όλα. Αυτός είναι ο παίκτης που μας καθοδήγησε. Επίσης με την προσθήκη του Αλεξιτς αποκτήσαμε αυτό που δεν είχαμε σαν ομάδα: δημιουργία. Αυτό έλειπε. Τώρα παίζουμε με κατεύθυνση και διαβάζουμε γιατί έχουμε παίκτες να δημιουργήσουν και να πασάρουν. Είχαμε σήμερα 17/37 βολές, δείγμα της πίεσης που υπάρχει στην ομάδα. Αν τις βάζαμε, θα κερδίζαμε με μεγαλύτερη διαφορά. Το ματς κρίθηκε στη μια απόφαση. Ο Ικαρος θα κέρδιζε αν έβαζε το τρίποντο ο ΜακΑλάρνι από τη γωνία ενώ εμείς αν έβαζε τη μια βολή ο Τσιάρας. Τέτοια ματς κρίνονται στις 2-3 αποφάσεις, το θέμα είναι να έχεις τους σωστούς ανθρώπους στο παρκέ για να την πάρουν. Πλέον τους έχουμε!».


Κόβιλ: «Η νίκη οφείλεται σε όλους»

Το ζητούμενο για τον Πανιώνιο είναι να αποκτήσει χαρακτήρα ομάδας, ώστε να βρει ρυθμό, τόνισε σε δηλώσεις του ο Ράιβον Κόβιλ, μετά την ανάδειξή του ως πολυτιμότερου παίκτη της 15ης αγωνιστικής της Α1 μπάσκετ. Ο 27χρονος σέντερ συνέβαλε τα μέγιστα στη νίκη των «κυανέρυθρων» επί του Ίκαρου, συγκεντρώνοντας 34 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης (ranking), καθώς πέτυχε 28 πόντους με 12/17 δίποντα, μάζεψε 10 ριμπάουντ και κέρδισε 10 φάουλ σε 35 λεπτά συμμετοχής.

«Χαίρομαι ιδιαίτερα για τη νίκη της ομάδας μας πρώτα απ' όλα γιατί τη χρειαζόμασταν πολύ και ήταν ένας αγώνας συναρπαστικός που κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Είναι τιμητικό για μένα ότι αναδείχτηκα πολυτιμότερος παίκτης αλλά σίγουρα η νίκη οφείλεται σε όλα τα παιδιά που έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους», είπε αρχικά ο Ράιβον Κόβιλ και συμπλήρωσε: «Προσπαθούμε σιγά-σιγά να χτίσουμε χαρακτήρα σαν ομάδα, υπήρχαν αρκετές αλλαγές στο ρόστερ και ελπίζω ότι πλέον θα μπορέσουμε να βρούμε ρυθμό. Δουλεύουμε σκληρά όλοι μαζί και πιστεύω θα πάμε ακόμη καλύτερα. Εγώ έχω πλέον προσαρμοστεί αρκετά στην ομάδα και προσπαθώ να δίνω τον καλύτερό μου εαυτό σε κάθε παιχνίδι».

Πηγή: http://www.sport-fm.gr/article/456104












ΑΠΟ ΣΠΟΝΤΑ ....1-1!

Παρότι παραμείναμε πάνω από την γραμμή του υποβιβασμού, η χθεσινή ισοπαλία 1-1 με την Καβάλα - με τον τρόπο που ήρθε - μας αφήνει μια πολύ πικρή γεύση στην προσπάθεια που καταβάλλουμε για να κρατηθούμε στην κατηγορία. Δυστυχώς ο ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ με τις επιλογές κιντή έφτασε να δίνει κάθε Κυριακή υπέρ πάντων αγώνα όχι για κάποια διάκριση αλλά για να παραμείνει ζωντανός στην S.L.


Ο αγώνας ξεκίνησε αγώνας ξεκίνησε με μία μεγάλη χαμένη ευκαιρία για την ομάδα μας, ήταν το 3ο λεπτό όταν ο Γκαλίνοβιτς είπε «όχι» στους Μήτρογλου και Γουνδουλάκη. Το δυνατό ξεκίνημα που κάναμε δεν είχε ωστόσο την ανάλογη συνέχεια. Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, με αποτέλεσμα να μην γινόμασταν απειλητικοί, η πίεση ωστόσο που ασκούσαμε ήταν δεδομένη αλλά η καβάλα κυκλοφορούσε με άνεση την μπάλα στην άμυνα της και στο χώρο του κέντρου. Καλές στιγμές είχαμε στο 25ο με το σουτ του Κουμορτζί ενώ η καβάλα απείλησε με το Καρντόζο στο 41' , και τη κεφαλιά του Νικουλάε 45', που απέκρουσε δύσκολα ο Μάχο.

Στο δεύτερο ημίχρονο είδαμε καλύτερη μπάλα, και προηγηθήκαμε 1-0 στο 67' όταν μετά από κλέψιμο του Όμο στο κέντρο του γηπέδου την μπάλα πήρε ο Μήτρογλου και με εξαιρετική ασίστ τροφοδότησε τον Μπάλαμπαν μέσα στην μεγάλη περιοχή της καβάλας όπου με ασύλληπτο αριστερό σουτ έκανε το 1-0. Στη συνέχεια το παιχνίδι έγινε πιο σκληρό, με αρκετά φάουλ, κακό ρυθμό και την ομάδα μας να κρατά άνετα το προβάδισμα, ωστόσο επιθετικά δεν παρουσιάσαμε κάτι καλό, πέρα από μια καλή ευκαιρία που χάσαμε με τον Σβέρκος στο 74', ύστερα από κλέψιμο του Μήτρογλου στον ντουγκλάο, αλλά δυστυχώς μετά από κακό υπολογισμό του Τσέχου δεν αξιοποιήθηκε. Και ενώ όλοι περιμέναμε τη λήξη του αγώνα ένα φάουλ που κέρδισε η καβάλα στο 90', 7-8 μέτρα έξω από την μεγάλη μας περιοχή , έδωσε την δυνατότητα στον ντιέ να ισοφαρίσει αφού πρώτα η μπάλα βρήκε στο κεφάλι του Σβέρκος και αλλάζοντας πορεία κατέληξε στα δίχτυα του ανήμπορου να αντιδράσει Μάχο.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Α. Αρετόπουλος (Τρικάλων)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Όμο, Λάτκα - Καρντόσο
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Τάκης Λεμονής): Μάχο, Γιόνσον, Λάτκα, Όμο, Ριέρα (69΄ Σβέρκος), Μήτρογλου, Γουνδουλάκης (58΄ Μπάλαμπαν), Κουμορτζί (86΄ Αναστασόπουλος), Σιόβας, Κοντοές, Τσότσαλιτς
ΚΑΒΑΛΑ (Χένρικ Κάσπερτσακ): Γκαλίνοβιτς, Πετκάκης (83΄ Ναζλίδης), Τόμασιτς, Ντουγκλάο, Πρέτζελ, Ντιέ, Περεϊρίνια (86΄ Ελευθεριάδης), Καρντόσο, Βουτσίσεβιτς (70΄ Γιάννου), Ονουάτσι, Νικουλάε

Σχόλιο: Γενικά η εικόνα που παρουσιάσαμε δεν ήταν κακή, ωστόσο είναι εμφανές σε όλους ότι όταν πρέπει να κάνουμε παιχνίδι πρωτοβουλίας, με κατοχή μπάλας και γρήγορες κινήσεις υστερούμε σε μεγάλο βαθμό, και ειδικά όταν βρίσκουμε ομάδες με πολύ δυνατό κέντρο και σφιχτή άμυνα όπως η καβάλα. Το πρόβλημα αυτό ήταν ακόμα πιο εμφανές στο χθεσινό παιχνίδι με το πέρασμα της ώρας, αφού στα πρώτα λεπτά ο ενθουσιασμός και οι φωνές του κόσμου το απέκρυψαν προσωρινά. Βέβαια αυτό έχει να κάνει με το ότι λείπει από την ομάδα ένα δημιουργικό χαφ, ο Κούμο που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί σαν τέτοιο είναι πολύ ντεφορμέ με αποτέλεσμα να ψάχνουμε να βρούμε τέτοιο ρόλο στον Όμο και στο Τσότσαλιτς που όμως είναι αδύνατο, παρά την πολύ καλή τους εμφάνιση . Στα άκρα ο Ριέρα κινείται σε ρηχά νερά και ο Γουνδουλάκης κάνει αυτό που μπορεί, αποτέλεσμα βαθιές μπαλιές με αποδέκτη τον Μήτρογλου, αλλά δυστυχώς σε κλειστές άμυνες εξουδετερώνεται εύκολα.

Μένουν ακόμα 10 τελικοί με πρόγραμμα πραγματικά δύσκολο αφού τα μόνα παιχνίδια στην έδρα μας που μπορούν να χαρακτηριστούν βατά είναι με τη λάρισα και τις σέρρες, έχουμε επίσης τον παοκ και τον οσφπ . Τα υπόλοιπα 6 είναι εκτός έδρας με ομάδες που διεκδικούν την παραμονή τους και την αεκ που θέλει το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα στην 5άδα.

Επομένως πίστη και δύναμη για το καλύτερο, εμείς θα σταθούμε δίπλα στην ομάδα παντού και πάντα.











Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

«ΑΛΛΟΙΩΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ.......ΟΥΣΤ ΚΟΡΑΚΙΑ»

Μνήμες σπανέα έφερε η διαιτησία του κάκου που στέρησε από την ομάδα μας την νίκη επί του παο, δίνοντάς του ανύπαρκτο πέναλτι με το οποίο ισοφάρισε το γκολ του Κ. Μήτρογλου. Δεν είναι η πρωτη φορά που αδικούμαστε αυτή τη χρονία, αλλά η πρώτη με αυτό τον προκλητικό τρόπο και μάλιστα από τον εμπειρότερο διαιτητή της S.L., τυχαίο δεν νομίζω, αφού από την αρχή της χρονιάς  είμαστε στο στόχαστρο των ''ισχυρών'' της S.L.

Η ομάδα μας ήταν σαφώς ανώτερη από τον αντιπάλό της και στέκονταν στον αγωνιστικό χώρο χωρίς να φαίνεται ότι υπάρχει  διαφορά των 21 βαθμών στο βαθμολογικό πίνακα. Με παίχτες ψυχωμένους και ξέροντας τι ζητούσαν μέσα στο γήπεδο έλεχξαν τον ρυθμό του αγώνα κυριαρχόντας στο κέντρο και δημιουργώντας πολλά προβλήματα στην άμυνα του παο. Αυτή ακριβώς ήταν και η πρόθεση του Τάκη Λεμονή να θωρακίσει το κέντρο και να μην επιτρέψει στους φιλοξενούμενους να αναπτυχθούν. Χρησιμοποίησε σύστημα  4-2-3-1,  με τους Όμο και Τσότσαλιτς σε ρόλο καθαρόαιμων αμυντικών χαφ, ενώ οι Γουνδουλάκης (δεξιά), Ριέρα (αριστερά) και Κουμορτζί που ήταν μπροστά τους, ήταν σαφές ότι είχαν εντολές να προσέχουν ιδιαίτερα και τα ανασταλτικά τους καθήκοντα. Ο παο εγκλωβίστηκε από την αμυντική λειτουργία της ομάδας μας και δεν έδειξε απειλητικός, παρά μόνο στο 30' όταν η μπάλλα έφτασε στο σισέ μέσα στην μεγάλη περιοχή αλλά ο εξαιρετικός Γ. Μάχο απέκρουσε με τα πόδια. Στο διάστημα αυτό κυριαρχήσαμε στον αγωνιστικό χώρο και δημιουρήσαμε εκπληκτική ευκαιρία με τον Κ. Μήτρογλου στο 19',  όταν ύστερα από κάθετη μπαλιά του Φ. Γουνδουλάκη, ο Κ. Μήτρογλού πέρασε και το τζόρβα αλλά η μπάλλα του έφυγε πλάγια με αποτέλεσμα με βήματα πίσω να προλάβει ο αντίπαλος τερματοφύλακας να βγάλει την μπάλλα κόρνερ. Ότι όμως δεν καταφέραμε στο πρώτο ημίχρονο, το καταφέραμε 5 λεπτά μετά την έναρξη της επανάληψης, όταν ο Κ. Μήτρογλου σκόραρε με κεφαλιά ψαράκι ύστερα από σέντρα του Όμο. Μετά την επίτευξη του γκολ τη σκυτάλη του πρωταγωνιστή την πήρε ο διαιτητής κάκος, όταν  ανακάλυψε πέναλτι τέσσερα λεπτά αργότερα, σε πεντακάθαρο μαρκάρισμα του Κουμορτζί στον λέτο. Ο σισέ ευστόχησε από τη «βούλα» και διαμόρφωσε το τελικό 1-1, κλεβοντας ουσιαστικά δύο υπεπολύτιμους βαθμούς  από την ομάδα μας.

ΣΚΟΡΕΡ: 49’ Μήτρογλου - 54’ πέναλτι Σισέ


ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κάκος (Κέρκυρας)
ΚΟΚΚΙΝΕΣ:
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 51’ Μήτρογλου, 53’ Κουμορτζί, 56’ Κοντοές - 40’ Καντέ, 52’ Βύντρα, 57’ Ζιλμπέρτο Σίλβα

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Μάχο, Γιόνσον, Λάτκα, Όμο, Ριέρα (88’ Σάμαρης), Μήτρογλου, Γουνδουλάκης (73’ Σβέρκος), Κουμορτζί (88’ Αναστασόπουλος), Σιόβας, Κοντοές, Τσότσαλιτς.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Τζόρβας, Μπουμσόνγκ, Σισέ, Καντέ, Γκοβού (75’ Καραγκούνης), Λέτο, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Χριστοδουλόπουλος (82’ Μαυρίας), Βύντρα, Κατσουράνης, Σπυρόπουλος.

Σχόλιο: Ένα μεγάλο μπράβο σε όλους τους παίχτες της ομάδας μας και στον προπονητή που έδωσαν τις απαντήσεις τους μέσα στο γήπεδο, σε όλους εκείνους που προδίκαζαν την ήττα μας. Η απόδοση όλων τους ήταν εξαιρετική και κυρίως του Όμο που δέσποζε στο χώρο της μεσαίας γραμμής. Παρά την πίκρα από την αλλοίωση του αποτελέσματος από τον κάκο οφείλουμε και στον επόμενο αγώνα να τα δώσουμε όλα για την κατάκτηση της νίκης, αυτή τη φορά με αντίπαλο την καβάλα.









  

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΗΤΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ 68-59

Δυστυχώς η ομάδα μας δεν τα κατάφερε  στην επιστροφή του Γιώργου Μπαρτζώκα στον Άγιο Θωμά, αφού μόνο ο Μάριος Μπατής που ήταν... μια ομάδα μόνος του προσπάθησε για το καλύτερο.



Τα δεκάλεπτα: 18-16, 27-30, 51-50, 68-59


Μαρούσι (Βαγγέλης Αλεξανδρής): Μπάγκαριτς 12, Ακεψαιμαϊδης, Χουέρτας 5(1), Χαριτόπουλος 9, Γκαγκαλούδης 13(2), Βαβάτσικος 2, Κλέμεντ 10, Κογιαντίνοβιτς 4, Σιαμανδούρας 2, Κόμματος 11(2).
Πανιώνιος (Γιώργος Μπαρτζώκας): Αθανασούλας 6(2), Άλεξιτς 4, Γιαννόπουλος 7(1), Τσιάρας 7(1), Αθηναίου, Μπατής 20(3), Γιάνκοβιτς, Ιωάννου 2, Σαρικόπουλος, Κόβιλ 8, Παραγιός, Μπάρλος 5.



Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

ΑΛΜΑ ΠΡΟΚΡΙΣΗΣ 12-8 ΤΗΝ ΚΟΠΕΡ!

Άλμα πρόκρισης  ενόψει της ρεβάνς των «8» του Len Trophy ανδρών στη Ν. Σμύρνη (2/2) πραγματοποίησε η ομάδα μας στη Σλοβενία. Στο πρώτο ματς των προημιτελικών της διοργάνωσης επικράτησαμε με 12-8 της «οικοδέσποινας» Κόπερ με τον Μιράλη να αναδεικνύεται με τέσσερα γκολ σε τοπ σκόρερ της αναμέτρησης.


Ούτε η εχθρική διαιτησία, όπως τη χαρακτήρισε ο αρχηγός μας Γιάννης Θωμάκος, ούτε το προβάδισμα 5-4 της σλοβενικής Κόπερ, μας εμπόδισαν από μία ακόμη ευρωπαϊκή νίκη που μας κάνει πλέον το απόλυτο φαβορί για την πρόκριση στα ημιτελικά.

Τα οκτάλεπτα: 5-4, 0-3, 2-3, 1-2

ΚΟΠΕΡ: Μπαρμπαντάν 3, Κούπιτς 2, Ρατσούνιτσα 1, Νάστραν 1, Μπάρμπαριτς 1.
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Μιράλης 4, Μουρίκης 3, Παπαδόγκωνας 2, Κοκκινάκης 2, Μάζης

ΠΟΛΛΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ!!!

Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011

ΕΣΠΑΣΕ ΠΑΡΑΔΟΣΗ....50 ΧΡΟΝΩΝ!!!

Ύστερα από εξαιρετική εμφάνιση η ομάδα μας πήρε παλικαρίσια νίκη στο χαριλάου επί του άρη με 2-0, σπάζοντας μάλιστα μια αρνητική παράδοση που κρατούσε από τις 18 Ιουνίου 1961, όταν είχαμε επιβληθεί με 5 -2 με δύο γκολ των Θ. Σαραβάκου, Γ. Γιαννακόπουλου και ένα του Σ. Χάϊτα.

Η ομάδα μας πολύ καλά στημένη από τον Τ. Λεμονή εγκλώβισε τα ατού του άρη, που σε καμία περίπτωση δεν φάνηκε απειλητικός για την εστία του εξαιρετικού για μια ακόμη φορά Γιούργκεν Μάχο. Στο κέντρο της άμυνας δέσποζε ο εξαιρετικός Δ. Σιόβας με άξιο συμπαραστάτη του τον Μ. Λάτκα, δεξιά ξεκίνησε ο Μάρκους Γιόνσον στην θέση του Σ. Βαρό επιλογή που αποδείχτηκε και με το παραπάνω σωστή αφού από δική του παράλληλη σέντρα στο 18΄ και αποδέκτη τον Κ. Μήτρογλου προηγηθήκαμε 1-0. Αριστερά ο πάντα μαχητής Γ. Κοντοές που εξουδετέρωσε τον χαβίτο και όσες φορές χρειάστηκε και το νέτο. Στο κέντρο οι Ε. Τσότσαλιτς και Σ. Όμο να κάνουν εκπληκτική δουλειά ανασταλτικά και να προωθούν σε πολλές περιπτώσεις την μπάλα στην επίθεση με σχετική ευκολία. Ο Μ. Κουμορτζί δυστυχώς δεν ήταν καλός εμφανώς επηρεασμένος από το θόρυβο των τελευταίων ημερών γύρω από το θέμα της μεταγραφής του. Στα άκρα έπαιξαν οι Σ. Ριέρα αριστερά και ο Μ. Μπάλαμπαν δεξιά οι οποίοι έδωσαν πολλές μάχες με πολύ τρέξιμο (λέτε να έφταιγε το 2010 για την αδιαφορία ?). Τέλος στην επίθεση ο εκπληκτικός στο ντεμπούτο του με την ομάδα μας Κ. Μήτρογλου, που σκόραρε δις και έδειξε με το καλημέρα ότι είναι ένας από τους καλύτερους Έλληνες επιθετικούς, ιδιαίτερα το 2ο γκολ σημειώνεται από επιθετικούς κλάσης, αφού αδειάζει το νέτο, με δυνατό δεξί σουτ στέλνει την μπάλα από πλάγια θέση στο δεξί γάμα του σηφάκη, ονειρικό ξεκίνημα και επισφράγιση της νίκη μας σε μια αφιλόξενη παραδοσιακά έδρα.

ΣΚΟΡΕΡ: 18’, 90’+1 Μήτρογλου

ΑΡΗΣ: Σηφάκης, Νέτο, Οριόλ, Τόχα (80’ Πορτίγια), Τσέζαρεκ, Κατίδης (67’ Αραβίδης), Φατί, Μίσελ, Καζναφέρης (58’ Τσεσνάουσκις), Χαβίτο, Λαζαρίδης.
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Μάχο, Γιόνσον, Κοντοές, Λάτκα, Σιόβας, Όμο, Τσότσαλιτς (80’ Αναστασόπουλος), Κουμορτζί (57’ Γουνδουλάκης), Ριέρα, Μήτρογλου, Μπάλαμπαν (63’ Σάμαρης).


ΕΜΠΡΟΣ ΙΣΤΟΡΙΚΕ!!!

ΤΗΝ ΝΙΚΗ ΕΠΙΣΚΙΑΣΕ Ο ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΒΟΥΓΙΑΝΙΤΣ

Πικρή γεύση μας άφησε η νίκη επί της αεκ με 78-75, αφού επισκιάστηκε από τον σοβαρό ταυματισμό του Μίλος Βούγιανιτς (συντριπτικό κάταγμα περόνης). Ο Σέρβος πλέι μέικερ συγκρούστηκε με τον Τέρελ Καστλ στο ξεκίνημα του αγώνα και είδε τη χρονιά να περνάει μπροστά από τα μάτια του! Οπως είναι γνωστό είχε προγραμματίσει να μεταβεί στο Βελιγράδι σήμερα Δευτέρα (17/1) προκειμένου να υπογράψει στην Παρτίζαν και να δώσει το «παρών» στο ΤΟΡ 16 της Ευρωλίγκα. Ομως, η μοίρα είχε άλλα σχέδια γι’ αυτόν. Ακόμα όμως και έτσι, με τον σοκαριστικό τρυαματισμό του Μίλος και την απουσία του Μακλάουντ η ομάδα μας κέρδισε τον αγώνα φτάνοντας τις έξι νίκες.

 Τα δεκάλεπτα: 15-19, 41-34, 63-59, 78-75

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Γιώργος Μπαρτζώκας): Αθανασούλας 11(1), Βούγιανιτς, Γιαννόπουλος 4(1), Τσιάρας 15(1), Αθηναίου, Μπατής 7, Γιάνκοβιτς 4, Καββαδάς 5, Ιωάννου 9(1), Κόιβιλ 16, Παραγυιός 5, Μπάρλος 2.
ΑΕΚ (Μηνάς Γκέκος): Καστλ 23(1), Νικολαϊδης 9(1), Παπανικολάου 4, Μακ 6, Ντικούδης 13, Δορκοφίκης 18(1), Καλλινικίδης, Σπαρκς, Μελς 2.

Δηλώσεις:
«Ο τραυματισμός του Μίλος έχει επισκιάσει τα πάντα. Γνωρίζαμε πως θα ήταν το τελευταίο του παιχνίδι. Είναι εκπληκτικό παιδί και εξαιρετικός παίκτης. Είχε την ευκαιρία να επιστρέψει στην πατρίδα του να παίξει στο ΤΟΠ 16 της Ευρωλίγκα. Ο τραυματισμός του ήταν ένα σοκ» δήλωσε ο Γιώργος Μπαρτζώκας και τόνισε:

«Έπρεπε να προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα. Δεν κάναμε πειστική εμφάνιση. Είχαμε μόνο ένα πόιντ γκαρντ. Μας βοήθησε πολύ ο Αθανασούλας στον δημιουργικό τομέα. Τα δικά μας λάθη έβαλαν την ΑΕΚ παιχνίδι. Αφιερώνουμε τη νίκη στον Μίλος. Στον δεύτερο γύρο θα πρέπει να περάσουμε από συμπληγάδες. Είμαι αισιόδοξος πως με την έλευση δύο νέων παιδιών να κάνουμε έναν καλό δεύτερο γύρο».
Οσο για την απόκτηση των Αλεξιτς και Μονρό; «Πριν από την Τρίτη δεν πρόκειται να έρθει κανένας. Ο Άλεξιτς είναι πολύ πιθανό να έρθει αλλά ακόμη δεν έχει υπογράψει ούτε αυτός».

Ο Μάριος Μπατής από την πλευρά του σκεφτόταν μόνο τον συμπαίκτη του: «Το μυαλό μας είναι στον Μίλος. Αυτό θα ίσχυε ακόμη κι αν χάναμε. Του αφιερώνουμε τη νίκη. Του εύχομαι περαστικά και να είναι σύντομα κοντά μας. Είναι εξαιρετικός παίκτης».

Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ 89-84 ΕΠΙ ΤΟΥ ΑΡΗ ΣΤΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ

Μεγάλη νίκη για την ομάδα μας που επικράτησε 89-84 επί του άρη στο Αλεξάνδρειο. Πρωταγωνιστής της αναμέτρησης με σπουδαία εμφάνιση ο Μίλος Βούγιανιτς που σημείωσε 24 πόντους και μας έκανε το καλύτερο… αποχαιρετιστήριο δώρο . Πολύ καλή δουλειά έκανε και ο Κόβιλ που σημείωσε 18 πόντους και μάζεψε 7 ριμπάουντς.

Τα δεκάλεπτα: 24-20, 44-42, 63-66, 84-89

ΑΡΗΣ (Σ. Ντρούκερ): Μπράουν 6 (2), Ντάνστον 9, Ταπούτος 21 (3τρ., 10ρ.), Τάκερ 6, Τσαϊρέλης, Χατζηβρέττας 10, Χαραλαμπίδης 14 (2), Μπορόβνιακ 7, Χρυσικόπουλος 1, Σλούκας 10 (2).


ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Γ. Μπαρτζώκας): ΜακΛίοντ 4, Αθανασούλας 3 (1), Βούγιανιτς 24 (3τρ., 8ασ.), Γιαννόπουλος 4, Τσιάρας 5 (1), Μπατής 10 (2), Γιάνκοβιτς, Ιωάννου, Σαρικόπουλος, Κόβιλ 18 (7ρ.), Παραγιός 10, Μπάρλος 11 (1).

Δηλώσεις του Γ. Μπαρτζώκα: 
«Ηταν πολύ σημαντική νίκη και γιατί εμείς δε δείξαμε σταθερότητα στη διάρκεια της χρονιάς. Είναι σημαντικό να πηγαίνεις σε έδρες σαν το Αλεξάνδρειο και να κερδίζεις καλές ομάδες όπως ο Αρης. Το μπάσκετ έχει ανάγκη τους φιλάθλους, πόσο μάλλον αυτούς του Αρη, δεν ξέρω αν το άδειο γήπεδο αποτέλεσε αβαντάζ για μας. Το πλάνο ήταν να πάμε σε ένα λόου τέμπο παιχνίδι. Στο πρώτο μέρος δεν το καταφέραμε και το ματς πήγε σε υψηλό σκορ, αν και ήμασταν κοντά. Στο δεύτερο μέρος πιέζαμε έξω και κλείναμε στις διεισδύσεις του Αρη. Ελέγξαμε τα ριμπάουντ και το ρυθμό, εκμεταλλευτήκαμε τις αδυναμίες του Αρη και κερδίσαμε. Ηταν μεγάλη νίκη, εύχομαι καλή συνέχεια στον Αρη».

ΤΟ ΣΗΡΙΑΛ ΜΗΤΡΟΓΛΟΥ .....ΤΕΛΕΙΩΣΕ.

Το σήριαλ Μήτρογλου τέλειωσε θετικά για την ομάδα μας, αφού ο παίχτης υπέγραψε συμβόλαιο με την μορφή δανεισμού από τον ολυμπιακό, για 6 μήνες. Ελπίζουμε να βοηθήσει στην προσπάθεια που κάνουμε για να αποφύγουμε τον υποβιβασμό.

Σχόλιο: Δεν ξέρω αν πρέπει να χαρώ, γιατί με με τα όσα προηγήθηκαν - μέχρι να αποδεχθεί την πρόταση που του κάναμε - απαξιώσαμε το Σύλλογο. Ο Πανιώνιος είναι ιστορικότερη ομάδα στην Ελλάδα και κάποιοι το έχουν ξεχάσει αυτό, εμείς οι απλοί φίλαθλοί του απαιτούμε πάνω απ΄όλα αξιοπρέπεια και περηφάνια.

Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011

ΥΠΑΡΧΕΙ ΦΑΡΜΑΚΟ ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ?

Το πέρασμα Κιντή και η αποστασιοποίηση το τελευταίο διάστημα του Κ. Τσακίρη, από την ομάδα έφεραν τον Πανιώνιο σε αυτή την δεινή βαθμολογική και αγωνιστική κατάσταση. Σήμερα με την ολοκλήρωση της 2ης αγωνιστικής του Β' Γύρου αντί να μιλάμε για άλλα δεδομένα ανακυκλώνουμε τα παλιά, χωρίς να τρέφουμε καμία ελπίδα για το μέλλον. Δυστυχώς η ομάδα βρίσκεται με το 1,5 πόδι στη Β' Εθνική, με παίχτες που ούτε ποιότητα, ούτε τσαμπουκά διαθέτουν για να αλλάξουν την πορεία της. Για του λόγου το αληθές αν πάρουμε μία, μία τις θέσεις και δούμε ποιοι τις καλύπτουν θα μας πιάσει κατάθλιψη που ούτε με ψυχοφάρμακα δεν αντιμετωπίζεται. Έχουμε και λέμε - με εξαίρεση τον Μάχο που μας έχει βγάλει ασπροπρόσωπους - δεξί μπακ ο Βαρό ένας πολύ μέτριος παίχτης ο οποίος μάλιστα ήρθε για αντικαταστάτης του Τζαβέλα χωρίς να είναι αριστεροπόδαρος!!!, κεντρικά μπακ ο Λάτκα ο οποίος διαθέτει φιλότιμο αλλά όχι ποδοσφαιρική ποιότητα, με τον Σιόβα που αφού στην αρχή μας τρέλανε στα λάθη τώρα στέκεται με σχετική αξιοπρέπεια, αριστερό μπακ ο Κοντοές που το παιδί είναι ψυχάρα αλλά μόνο με την ψυχή δεν κάνεις τίποτα, το κέντρο μας απαρτίζεται από τον τελειωμένο για τον Πανιώνιο Κουμορτζί - ελέω μεταγραφής του στην ομάδα του πειραιά - που παρεμπιπτόντως έχει να παίξει μπάλα ουσιαστικά παραπάνω από 3 μήνες, το Σάμαρη που το όποιο ταλέντο διαθέτει χάνεται στην γενική μετριότητα της ομάδας, τον μετριότατο Τσότσαλιτς και τον ή του βάθους ή της μέσης Κούκετς ο οποίος στις περισσότερες εμφανίσεις του η απόδοσή του κυμάνθηκε στο μέτριο και κάτω, τέλος στην επίθεση διαθέτουμε τον προκλητικά αδιάφορο Ριέρα και με τον επίσης αδιάφορο και λίγο Μπάλαμπαν. Τα παραπάνω ονόματα μπήκαν με βάση την αρχική ενδεκάδα στον αγώνα με την ξάνθη, ωστόσο ακόμα και αν κάνουμε όποιες αλλαγές προσώπων θέλουμε χρησιμοποιώντας στη θέση τους Γουνδουλάκη, Σαλαλί, Γιόνσον, Σκούρτη, Όμο, Αναστασόπουλο κλπ (τους αφρικάνους Κιντή ούτε καν τους αναφέρω) πάλι θα αναθεματίζουμε την τύχη μας, αφού λίγο έως πολύ ισχύουν τα ίδια. Επομένως χρειαζόμαστε επειγόντως μεταγραφές για να μπορέσει η ομάδα να αλλάξει πρόσωπο Ο αριθμός των μεταγραφών που πρέπει να γίνουν τουλάχιστον εφτά και επειδή αυτό το νούμερο φαντάζει υπερβολικό, θα κάνω την σχετική έκπτωση και θα πω ότι χρειαζόμαστε επειγόντως τέσσερις. Αριστερό μπακ για να δούμε επιτέλους και τον Κοντοέ δεξιά μπας και με τα ψέματα καλύψουμε το κενό του Μανιάτη. Δημιουργικό χαφ για να βγαίνει καμιά μπαλιά σε επιθετικό μας, αμυντικό χαφ που να αποτελεί κυματοθραύστη στην αντίπαλη επίθεση, αφού με όποια ομάδα και να παίζουμε οι επιθέσεις προς την άμυνά μας γίνονται κατά κύματα και σέντερ φορ περιοχής που να τον αισθάνονται οι αντίπαλοι αμυντικοί. Οι επιλογές πλέον στη Διοίκηση και στο προπονητή που μέχρι το επόμενο εκτός έδρας παιχνίδι με τον άρη θα πρέπει να βρουν και να ενσωματώσουν στην ομάδα παίχτες έτοιμους να προσφέρουν. Καμία κωλυσιεργία και αδράνεια δεν συγχωρείται από εδώ και πέρα, καμία δικαιολογία του τύπου δεν έχουμε λεφτά, οι κύριοι υπεύθυνοι αν η ομάδα δεν αλλάξει εικόνα θα είστε εσείς κύριοι, από εδώ και στο εξής περιμένουμε έργα όχι άλλα λόγια, όχι άλλη απαξίωση στα 120 χρόνια ιστορίας του Συλλόγου.



ΕΕΕ...ΟΟΟ......ΒΓΑΛΤΕ ΤΙΣ ΦΑΝΕΛΕΣ ΚΑΙ ΦΥΓΕΤΕ ΑΠΟ 'ΔΩ

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΞΑΝΘΗ 0-2

ΓΚΟΛ: 10' Κατόνγκο, 27' Μπόατενγκ

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Λάτκα, Σιόβας, Βαρό, Τσότσαλιτς - Μπέρτος, Φλίσκας
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κάκος (Κέρκυρας)

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Μπέλιτς, Λάτκα, Ριέρα, Μπάλαμπαν, Βαρό, Κούκετς (35΄ Σκούρτης), Κουμορτζί (62΄ Γουνδουλάκης), Σάμαρης (32΄ Ομο), Σιόβας, Κοντοές, Τσότσαλιτς
ΞΑΝΘΗ: Λυμπερόπουλος, Μπόατενγκ (67΄ Βασιλακάκης), Φλίσκας, Κωστούλας, Βάλλας, Μαρσελίνιο (55΄ Αντεφέμι), Πόι (82΄ Κιντάνα), Σουάνης, Μπέρτος, Τζάγκι, Κατόνγκο

Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2011

ΑΠΡΟΣΜΕΝΗ ΗΤΤΑ 6-5 ΣΤΟ ΠΟΛΟ!!!

Σε μια από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις του πρωταθλήματος πέσαμε θύματα, χάνοντας στην έδρα μας από τον παο των χιλίων προβλημάτων με 6-5. Δυστυχώς πραγματοποιήσαμε κάκιστη εμφάνιση η οποία κατά πάσα πιθανότητα  βάζει ταφόπλακα στα όνειρα μας για την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος.

Τα οκτάλεπτα: 1-2, 1-2, 1-0, 2-2.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Κοκκινάκης 2, Μάζης 1, Παπαδόγκωνας 1, Μιράλης 1.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Γ. Αφρουδάκης 3, Τσόκας 2, Στελλάτος 1.

Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2011

ΣΚΕΤΗ ΘΛΙΨΗ......

Μόνο θλίψη προκαλούν τέτοιες εμφανίσεις.......παο-Πανιώνιος 109-55!!!

Τα δεκάλεπτα: 32-14, 58-24, 86-44, 109-55

Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Τέπιτς 10, Περπέρογλου 4, Μπατίστ 12, Φώτσης 10, Σάτο 16, Τσαρτσαρής 8, Διαμαντίδης 6 (1), Βουγιούκας 12, Καλάθης 13, Μπόγρης 5, Καϊμακόγλου 11, Ζούμπος 2.
Πανιώνιος (Μπαρτζώκας): ΜακΛίοντ 23 (4), Αθανασούλας 2, Βούγιανιτς 4, Γιαννόπουλος 4, Τσιάρας 6, Μπατής 2, Γιάνκοβιτς 2, Καββαδάς 4, Ιωάννου 2, Κόβιλ 4, Παραγιός 2, Μπάρλος 2.

ΙΣΟΠΑΛΙΑ ΣΤΟ ΒΟΛΟ 0-0

Καθόλου άσχημα δεν μπήκε το νέο έτος για την ομάδας μας αφού αποσπάσαμε λευκή ισοπαλία στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον ολυμπιακό βόλου. Η ομάδα κατά διαστήματα έδειξε καλά στοιχεία κυρίως στο πρωτο και στο τελευταίο τέταρτο του αγώνα όταν χάσαμε και δυο κλασσικές ευκαιρίες για να σκοράρουμε,  στο 10ο λεπτό του πρώτου ημιχρόνου, με το Ριέρα όταν νικήθηκε σε τετ-α-τετ από τον γιακούπβιτς και στο  83ο λεπτό όταν ο Σκούρτης βρέθηκε απέναντι στον Γιακούποβιτς, όμως αντί να πλασάρει προς στη εστία έκανε παράλληλη πάσα στο πουθενά. Καλύτερος παίχτης για μια ακόμη φορά ο Μάχο που πραγματοποίησε σωτήριες επεμβάσεις στο 54' σε τετ-α-τετ με το Σολάκη και στο 58' σε επικίνδυνο σουτ του Μόνχε.

Οι συνθέσεις:
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: (Σ. Τσιώλης)ωΓιακούποβιτς, Σέλεζι, Ντολεζάι, Σανκαρέ, Μητρόπουλος (46’ Μπρέσκα), Καπετάνος (73’ Ρόκας), Άλβαρεζ, Ζαραδούκας, Μόνχε, Σολάκης (86’ Ψυχογιός), Μαρτίν.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: (Τ.Λεμονής) Μάχο, Βαρό, Λάτκα, Σιόβας, Κοντοές, Όμο, Τσότσαλιτς, Κουμορτζί (76’ Γουνδουλάκης), Σάμαρης (59’ Κούκετς), Ριέρα, Μπάλαμπαν (76’ Σκούρτης).