Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2010

ΝΕΟΣ ΙΣΤΟΤΟΠΟΣ ''http://www.panionios-community.net''

Μετά το κλείσιμο του Panionios.net, ομάδα φίλων του Πανιωνίου δημιούργησε άμεσα νέο portal με την επωνυμία http://www.panionios-community.net/. Η εξέλιξη αυτή ήρθε ως φυσικό επακόλουθο μετά την απόφαση των ιδιοκτητών του Panionios. net  για κλείσιμο του ιστοχώρου, στο σημείο αυτό θα πρέπει όλοι οι φίλοι Πανιώνιου να ευχαριστήσουμε τα παιδιά που με πολύ κόπο δημιουργήσαν και λειτούργησαν το Panionios. net για περίπου 6 χρόνια  και συνέβαλλαν καταλύτικα στο δυνάμωμα του Συλλόγου. Η αποφαση τους αυτή  αν και όχι απόλυτα κατανοητή είναι σεβαστή, ελπίζουμε  να μην απομακρυνθούν από τη οικογένεια του Πανιώνιου και να συνεχίσουν να προσφέρουν στο δυνάμωμα του Συλλόγου μας από κάποιο άλλο μετερίζι.

Υ.Γ. Εγώ προσωπικα τους ευχαριστώ για την δυνατότητα που μου έδωσαν να γνωρίσω καλύτερα το Σύλλογο και να δραστηριοποιηθώ για την ενδυνάμωσή του.
Αποστόλης Μακρυκώστας.

Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010

ΗΤΤΑ 73-79 ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ

Τρίτη συνεχόμενη ήττα, αυτή τη φορά από την καβάλα στο κλειστό της Αρτάκης. Είπαμε φέτος πρέπει να έχουμε γερό στομάχι για να μείνουμε δίπλα στην ομάδα.

Τα δεκάλεπτα: 23-24, 42-42, 59-62, 79-73


ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Γιώργος Μπαρτζώκας): Μακ Λίοντ 15 (2/10 τρ.), Αθανασούλας (0/3 τρ.), Βούγιανιτς 9(1), Τσιάρας 2, Αθηναίου, Μπατής 9(2), Γιάνκοβιτς 5, Ιωάννου 1, Σαρικόπουλος, Ελονού 9 (13ριμπ.), Παραγιός 2, Μπάρλος 21 (6/10 διπ., 1/3τρ., 6/7 β.).
ΚΑΒΑΛΑ (Δημήτρης Πρίφτης): Μακ Ιντος 4, Παλάσιο 17(3/6 διπ., 2/4 τριπ., 5/5 β., 5ριμπ., 9 ασ.), Κοστόβ, Χαφ 9, Παπανικολάου, Σίμονς 24 (10/18 διπ., 4/6 β., 8ριμπ., 4 κοψ.), Γεωργάκης 2, Τζόροβιτς 8, Καραποστόλου 13(2), Αγγελόπουλος 2.

Δηλώσεις Γ. Μπαρτζώκα:

«Το πρωτάθλημα είναι απαιτητικό και θα πρέπει να δούμε ποιοι από εμάς έχουν την προσωπικότητα να ανταποκριθούν. Είχαμε μεγάλο πρόβλημα στην επίθεση και στο δημιουργικό παιχνίδι και λόγω των αμυνών της Καβάλας αλλά και λόγω της δικής μας εμφάνισης. Ο Πανιώνιος παίζει πάντα υπό πίεση. Το πρωτάθλημα είναι απαιτητικό και θα πρέπει να δούμε ποιοι από εμάς έχουν την προσωπικότητα να ανταποκριθούν. Είναι μακρύς ο δρόμος ακόμα. Εχουμε αρκετούς νεαρούς Ελληνες και έναν νεαρό ξένο τον Ελονού, οι οποίοι είναι διστακτικοί και σκεπτικοί στο παιχνίδι τους και αυτό βγάζει από τον ρυθμό την ομάδα» ήταν τα λόγια του Γιώργου Μπαρτζώκα, ο οποίος κατέληξε λέγοντας:

«Δεν αναπροσαρμόζουμε τους στόχους μας όπως ακριβώς έγινε και όταν κάναμε τρεις σερί νίκες και όλοι μίλαγαν για τετράδες και τέτοια. Ούτε τώρα τους αλλάζουμε που φαίνεται ότι ξαφνικά δεν μπορούμε να κερδίσουμε κανέναν. Θέλει πολλή δουλειά μέσα από προπόνηση για να παίξουμε καλύτερο μπάσκετ και να βελτιώσουμε την εικόνα μας. Δεν μου αρέσει να πηγαίνω σε μια ομάδα και να τα αλλάζω όλα. Εγώ βρήκα ένα ρόστερ χτισμένο εδώ και μ' αρέσει να δουλεύω πάνω στην ομάδα ώστε να βελτιωθεί η εικόνα μας. Βέβαια, τώρα στη διακοπή θα συζητήσουμε και ίσως πρέπει να αναθεωρήσουμε και να επαναπροσδιορίσουμε κάποια πράγματα. Χωρίς αυτό να σημαίνει απαραίτητα αλλαγές».

ΜΗΔΕΝ ΣΕ ΟΛΑ!!!

Η ομάδα μια απ΄ τα ίδια, κακή εμφάνιση και ισοπαλία με τον αστέρα τρίπολης. Δυστυχώς τα προβλήματα παραμένουν και ο νεός προπονητής δεν είναι μάγος, για να μπορεί η ομάδα να παίζει άλλο ποδόσφαιρο, με τους ίδιους παίχτες σε 15 ημέρες . Η ενίσχυση σε τουλάχιστον 3 θέσεις (αριστερό μπακ, μέσος και σεντερ φορ) είναι επιτακτική, για να μπορούμε να ελπίζουμε στην παραμονή μας στην κατηγορία.

Οι συνθέσεις του αγώνα:
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: (Λεμονής) Μάχο, Μανιάτης, Λάτκα (75’ Οκπάπο), Μπάλαμπαν, Κούκετς (58’ Σκούρτης), Γουνδουλάκης, Σάμαρης (67’ Βαρό), Σιόβας, Αναστασόπουλος, Κοντοές, Τσότσαλιτς.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: (Βλάχος) Ντεγκρά, Φυτανίδης, Ουριμπάρι, Πουλίδο, Ορόθκο, Ουντότζι, Λαδάκης, Μπαστία, Κρις (70’ Κερ), Αράς (46’ Καρέρα), Ροζέριο (83’ Φορτούνης).

Ο ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΟΥ

(Δημοσιευμένο κείμενο στο 75ο φύλλο του ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ ΚΟΣΜΟΥ) 

Με αφορμή την πρόταση του συνοδοιπόρου Μάκη Διόγου καταθέτω τις απόψεις μου για την δημιουργία εταιρίας λαϊκής βάσης από τον «Πανιώνιο Κόσμο» για τον Πανιώνιο. Το τελευταίο διάστημα γίναμε θεατές δυσάρεστων καταστάσεων όσον αφορά το διοικητικό καθεστώς της ΠΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ, καταστάσεων που δημιούργησαν ένα κλίμα ανασφάλειας για το μέλλον του Συλλόγου και μία απογοήτευση στους φιλάθλους της ομάδας. Από την εποχή της υπεραισιοδοξίας με την έλευση του Κωνσταντίνου Τσακίρη και του οράματος του για έναν Σύλλογο δυνατό, πρωτοποριακό, αυτόνομο, πρωταγωνιστή, φτάσαμε ακριβώς στο άλλο άκρο, με μία διαδρομή αντίστροφη από αυτήν που όλοι θεωρούσαμε ότι ακολουθούσαμε, στα πρώτα χρόνια της θητείας του. Τα αίτια της σημερινής κατάστασης λίγο πολύ γνωστά σε όλους μας και δεν θα αναλυθούν στο κειμενο αυτό, η καταγραφή τους άλλωστε έχει γίνει από όλους σχεδόν τους δημοσιογράφους που ασχολούνται με το ρεπορτάζ της ομάδας, άλλοτε με υπερβολές και άλλοτε χωρίς. Σήμερα λοιπόν η ΠΑΕ Πανιώνιος αλλάζει σελίδα οριστικά, με την αποχώρηση του Κων. Τσακίρη και τη μεταβίβαση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών του, στον Ερασιτέχνη Πανιώνιο, ο οποίος θα ‘‘τρέξει’’ την ομάδα τουλάχιστον μέχρι το καλοκαίρι και από εκεί και μετά θα αναζητηθούν λύσεις για το Σύλλογο στο πρόσωπο νέων ‘’επενδυτών’’. Εδώ λοιπόν συνοδοιπόροι μπαίνει το ερώτημα τι ακριβώς λύσεις επιζητούμε για τον Πανιώνιο ‘’μας’’, τι ακριβώς θα ψάξουμε το επόμενο διάστημα, μήπως έναν νέο Τσακίρη, ή έναν μεταλλαγμένο Λιανό ή τελικά θα μας προκύψει κάποιος…παράγοντας παλαίου τύπου. Επομένως ποια θα μπορούσε να είναι λύση στο πρόβλημα που έτσι αναπάντεχα προέκυψε για το Σύλλογο? και αναφέρομαι στο Σύλλογο και όχι στην ΠΑΕ, γιατί ας μην ξεχνάμε ένα σημαντικό ποσοστό των εσόδων της ΠΑΕ από τα εισιτήρια, αποδίδεται στον ερασιτέχνη.


Μία πρώτη προσέγγιση στο ερώτημα αυτό ίσως είναι, το μοντέλο που ακολουθούν αρκετοί ευρωπαϊκοί σύλλογοι, με τον κόσμο να συμμετέχει ενεργά και να στηρίζει οικονομικά τις ομάδες, ή το μοντέλο των εταιριών λαϊκής βάσης οι οποίες συστήνονται με σκοπό την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών των Ποδοσφαιρικών Εταιριών, που παρουσιάζουν οικονομικά και άλλα προβλήματα.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα των παραπάνω μοντέλων είναι η Μπαρτελόνα και η Ρεάλ οι οποίες απαριθμούν χιλιάδες μέλη τα οποία μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες εκλέγουν την διοίκηση των συλλόγων τους. Η ιδιότητα του μέλους του σωματείου είναι ιδιαίτερη τιμή και «μεταβιβάζεται κληρονομικά» από τον πατέρα στον γιο. Ο μαδριλένος και ίσως πολύ περισσότερο ο καταλανός φίλαθλος μαθαίνει ότι απέναντι στην ομάδα έχει ευθύνη και ο ίδιος και ότι θα πρέπει να ασχολείται με την ομάδα της πόλης του με τον ίδιο τρόπο που ενδιαφέρεται και για τις δημοτικές ή τις εθνικές εκλογές της πατρίδας του.

Επίσης ο ίδιος ο δήμος, τόσο της Μαδρίτης όσο και της Βαρκελώνης, οργανώνει την διαδικασία των εκλογών για την ανάδειξη διοικήσεων στους συλλόγους. Ενίοτε παρεμβαίνει και καταλυτικά, όπως πριν μερικά χρόνια όταν η Ρεάλ κολυμπούσε στα χρέη και ο δήμος της Μαδρίτης αγόρασε με 180 εκ. € το προπονητικό κέντρο της για να τη σώσει από τη σίγουρη χρεοκοπία.

Για το τι εστί πραγματικά και ουσιαστικά όμως ένας σύλλογος λαϊκής βάσης αντιγράφω μέρος από το σημείωμα του Συνδέσμου Φίλων Μπαρτσελόνα Αθήνας στο πλαίσιο της ημερίδας που διοργανώθηκε με θέμα «110 χρόνια FC Barcelona- 30 χρόνια ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο» το φθινόπωρο του 2009.



«Έχει επικρατήσει η αντίληψη ότι ο πιο εύκολος τρόπος για να φτάσει ένας σύλλογος σε επιτυχίες είναι να βρεθεί ένας “λεφτάς που να τα σπρώχνει”. Αυτός είναι ο ένας τρόπος αλλά υπάρχει και άλλος. Αυτός που διδάσκει ο σύλλογος που λέγεται FC Barcelona. Στην Μπάρτσα κανείς δεν περιμένει τον “λεφτά”... Ποτέ δεν χρειάστηκε “ο μεγάλος” για να την ξελασπώσει. Την Μπάρτσα την κυβερνάει ο κόσμος της, τα 160.000 μέλη της, τα οποία εκλέγουν διοίκηση σε τακτά χρονικά διαστήματα και έχουν δικαίωμα να ρίξουν τη διοίκηση με πρόταση μομφής αν υπάρχει η υποψία ότι αυτή λειτουργεί εκτός Καταστατικού. Τα μέλη έχουν δικαίωμα να ελέγχουν τη διοίκηση για το πού πάνε τα λεφτά από τα έσοδα του συλλόγου... Κανένας πρόεδρος της Μπαρτσελόνα δεν θα βάλει λεφτά από την τσέπη του, κανένας δεν θα βάλει λεφτά στην τσέπη του, κανένας δεν έχει τη θέση του εξασφαλισμένη ... Σε αντίθεση με την πρακτική που συναντά κανείς στην Ελλάδα, οι εμπορικές δραστηριότητες (μπουτίκ, έντυπα, μουσείο), τα γήπεδα, τα προπονητικά κέντρα, οι ακαδημίες ανήκουν στον σύλλογο και όχι σε εταιρείες συμφερόντων προέδρων και μεγαλομετόχων».

Ένα άλλο αξιοσημείωτο παράδειγμα μοντέλου συλλογικής ‘’ιδιοκτησίας’’ αποτελεί η Φέγενορντ στην Ολλανδία η οποία τα τελευταία χρόνια έφτασε στα πρόθυρα της χρεοκοπίας. Ήταν Μάιος του 2009 και ο διευθυντής του συλλόγου, Έρικ Χούντε, ανακοινώνει χρέη 21.000.000 ευρώ. "Έχουμε ένα τριετές πλάνο για να βγούμε από το αδιέξοδο και να πραγματοποιήσουμε κέρδη….’’ δηλώνει και τα λόγια του προκαλούν το φόβο στις τάξεις της "Het Legioen" (η λεγεώνα), όπως ονομάζονται οι φίλαθλοι της Φέγενορντ. Όταν ο Χούντε, το 2008 ανέλαβε ουσιαστικά τη διαχείριση του συλλόγου, εκπόνησε ένα σχέδιο συλλογικής αλληλεγγύης και αρωγής για τη διάσωση της Φέγενορντ. Προσπάθησε να αποφύγει την πώλησή της ομάδας σε ‘’ξένα χέρια’’ αποκλείοντας ακόμα και ξένους εύρωστους επενδυτικούς φορείς, στη συνέχεια προσκάλεσε όλους τους τοπικούς οικονομικούς παράγοντες να συμμετάσχουν ενεργά στην οικονομική λειτουργία της.

"Η Φέγενορντ είναι μία ομάδα της εργατικής τάξης και ανήκει στον κόσμο και τους φιλάθλους της. Και έτσι θα πρέπει να παραμείνει για πάντα", τόνισε στο περιθώριο της συνεύρεσης του με περίπου 150 ανθρώπους, που επένδυσαν σημαντικά ποσά στην ομάδα.

Το μοντέλο εταιρίας λαϊκής βάσης το συναντάμε και στην Αγγλία και μάλιστα στις μικρότερες κατηγόριες, με χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτό της Νορθάμπτον. Ήταν το 1992 όταν η ομάδα με χρέη 1,6 εκ. λιρών είχε μπει σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης, τότε οι φίλαθλοί της, σχημάτισαν εταιρία λαϊκής βάσης απέκτησαν μετοχές της ομάδας και εκπροσώπηση στο Διοικητικό Συμβούλιο.

Συνοδοιπόροι, τέτοια παραδείγματα περισσότερο ή λιγότερο τρανταχτά μπορούμε να βρούμε πολλά, το κρίσιμο σημείο όμως είναι να τα υιοθετήσουμε και να μας κάνουν να δούμε το Σύλλογο μας με διαφορετικό μάτι. Να μας κάνουν να νιώσουμε πραγματικό κομμάτι του Συλλόγου και όχι απλοί υποστηριχτές του. Να μας ωθήσουν στο να αναπτύξουμε την αλληλεγγύη μας στο Σύλλογο οργανώνοντας την Πανιώνια κοινότητα σε συμμετοχικά και δημιουργικά μοντέλα δράσης, να αλλάξουμε στην πράξη τη ατομική φίλαθλη ή οπαδική μας ιδιότητά σε μια πιο οργανωμένη και δημιουργική υποστήριξη του Συλλόγου. Η δημιουργία Συλλόγου λαϊκής βάσης θα αποδείξει στην πράξη την αλληλεγγύη μας στο Σύλλογο, με πρωταρχικό στόχο - όσο αυτό είναι εφικτό στην παρούσα χρονική συγκυρία - τη δημιουργία ταμείου αρωγής που θα ενισχύει όλα τα τμήματα του συλλόγου. Όλα τα μέλη θα συνεισφέρουν στην οικονομική στήριξη του Συλλόγου μέσω των καθορισμένων συνδρομών και όποιοι το επιθυμούν και μπορούν μέσω επιπλέων εισφορών ή δωρεών, αποκτώντας το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι στα όργανα του Συλλόγου. Η υλοποίηση ενός τέτοιου μοντέλου διοίκησης θα έχει ξεκάθαρους στόχους που μεταξύ άλλων θα είναι:

- Να υποστηρίζει υλικά και ηθικά τα ερασιτεχνικά και επαγγελματικά τμήματα του Συλλόγου.

- Να προωθεί και να εξαπλωνει την Πανιώνια ιδέα, ιστορία και κουλτούρα, με τη διαρκή διεύρυνση του αριθµού των Μελών του και την ουσιαστική προώθηση του φίλαθλου πνεύµατος όπως αρµόζει στις ρίζες, τις καταβολές και την κουλτούρα του Συλλόγου.

- Να προωθεί τις αθλητικές δραστηριότητες του Συλλόγου, κυρίως στην νεολαία.

- Να υποστηρίζει την ανάπτυξη αθλητικών υποδομών για την ικανοποίηση των αναγκών του Συλλόγου.



Επίσης θα λειτουργεί με διαφάνεια και θα αποκλείει τις υστερόβουλες συμπεριφορές, η δύναμη των πολλών θα δίνει προοπτική και όραμα για το σύλλογο, αποκλείοντας την ιδιοτέλεια την περιχαράκωση και την συρρίκνωση του συλλόγου.

Η μέχρι σήμερα λοιπόν εμπειρία μου ως οπαδός του πιο Ιστορικού Συλλόγου της χώρας, με κάνει να πιστεύω ότι ήρθε η στιγμή να αναλάβουμε δράση εμείς οι απλοί φίλαθλοι του, να δραστηριοποιηθούμε συντονισμένα και να πάμε σε πιο συμμετοχικά σχήματα διοίκησης. Η συνειδητοποίηση του εγχειρήματος αυτού αποτελεί ίσως το δυσκολότερο κομμάτι ώστε όλοι να το αποδεχθούμε, να το υιοθετήσουμε και να το ακολουθήσουμε. Είναι ένας δύσκολος δρόμος, μπορούμε όμως να τον περπατήσουμε όλοι μαζί αλλάζοντας τα ποσοτικά και ποιοτικά δεδομένα του Συλλόγου.

Τη πρόταση αυτή του Μάκη συνοδοιπόροι, με βάση τις τελευταίες εξελίξεις πρέπει να την εξετάσει σοβαρά ο Ερασιτέχνης Πανιώνιος και σε συνεργασία με τη Δημοτική Αρχή, να κάνει άνοιγμα στον κόσμο του Πανιώνιου για την δημιουργία ενός Συλλόγου πρότυπου και σημείου αναφοράς της πόλης.

Νewtonas
(Αποστόλης Μακρυκώστας)

Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010

ΙΣΟΠΑΛΙΑ ΣΤΟ ΝΤΕMΠΟΥΤΟ ΤΟΥ ΤΑΚΗ ΛΕΜΟΝΗ!

Στον αγώνα που έγινε στις Σέρρες η ομάδα μας αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με τον τοπικό πανσερραϊκό. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Λεοζίνιο στο 21' στην παράβαση που υπέπεσε ο Μάχο, ενώ η ομάδα μας ισοφάρισε με κεφαλιά του Σιόβα στο 66'. Σαν εικόνα δεν παρουσιάσαμε κάτι διαφορετικό από τις προηγούμενες εμφανίσεις μας, ωστόσο το σημαντικό είναι ότι καταφέραμε να ισοφαρίσουμε, κάτι που στα προηγούμενα παιχνίδια όταν μέναμε πίσω στο σκορ δεν το είχαμε καταφέρει ποτέ. Επίσης σημαντικό στοιχείο είναι, ότι στο ντεμπούτο του ο Τάκης Λεμονής πήρε θετικό αποτέλεσμα σε μία δύσκολη έδρα και αυτό ίσως αποτελέσει το κλειδί για μια νέα πορεία ανάκαμψης.


Πανσερραϊκός (Ντράγκαν Κοκότοβιτς): Ράντμαν, Άλβαρες, Παπάζογλου, Γεωργιάδης (90'+ Τάντιτς), Άμο, Κάστρο (56' Αμπουμπακάρι), Σουμπίνιο, Μπέλιτς, Νταλέ, Μαβένε, Λεοζίνιο.

Πανιώνιος (Τάκης Λεμονής): Μάχο, Μανιάτης, Σιόβας, Λάτκα, Κοντοές, Τσότσαλιτς, Αναστασόπουλος (90'+ Όμο), Σάμαρης, Γουνδουλάκης (57' Κούκετς), Σαλαλί (84' Οκπάκο), Ριέρα.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Τσινιάρης (Αθηνών)
ΒΟΗΘΟΙ: Ελευθερίου (Αθηνών)-Δημητριάδης (Μακεδονίας)

ΚΑΚΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΚΑΙ ΒΑΡΙΑ ΗΤΤΑ 73-49 ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΛΟΣΣΟ!

Κακή εμφάνιση πραγματοποίησε η ομάδα μας στην Ρόδο και έχασε με το βαρύ σκορ 73-49 από τον κολοσσο.

Τα δεκάλεπτα: 14-11, 30-31, 51-40, 73-49.


Κολοσσός Ρόδου (Σφαιρόπουλος): Καλάθης 14 (8 ριμπ.), Καυκής 1, Τζόρνταν 6 (4 ασίστ), Πάνος 3 (4 ριμπ.), Ασημακόπουλος 8 (4 κλεψ.), Χαρίσης 7, Τσάμης 12 (6 ριμπ., 4 ασίστ), Παππάς 12, Γκόλεματς 10, Γεωργαλής.

Πανιώνιος (Μπαρτζώκας): ΜακΛάουντ 4 (5 ριμπ.), Αθανασούλας 3, Βούγιανιτς 10, Γιαννόπουλος 3, Τσιάρας 5, Μπατής 6 (5 ριμπ.), Καββαδάς, Ιωάννου 7, Ελονού 3 (4 ριμπ., 4 τάπες), Παραγυιός, Μπάρλος 8 (6 ριμπ.).

Διαιτητές: Φούφης-Μητσόπουλος-Πανταζής.

Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

Ο ΤΑΚΗΣ ΛΕΜΟΝΗΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ.

Η ΠΑΕ Πανιώνιος ΓΣΣ ανακοινώνει την οριστικοποίηση της συμφωνίας με το κ. Τάκη Λεμονή ο οποίος αναλαμβάνει από σήμερα προπονητής της ομάδας του Πανιωνίου.

Ο κ. Λεμονής υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με την ΠΑΕ Πανιώνιος ΓΣΣ διάρκειας 2,5 ετών. Βοηθός του κ. Λεμονή αναλαμβάνει ο κ. Μιχάλης Καβαλιέρης.

Ανακοινώνεται επίσης η λύση της συνεργασίας της με τον κ. Άκη Μάντζιο. Η ΠΑΕ Πανιώνιος ΓΣΣ τον ευχαριστεί τόσο για την προσφορά του, όσο και για το ήθος που επέδειξε. Του ευχόμαστε ολόψυχα καλή συνέχεια στην καριέρα του.

Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010

ΗΤΤΑ 61-66 ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ

Ήττα και στο μπάσκετ την Κυριακή, αφού χάσαμε με 61-66 από το περιστέρι στο κλειστό της οδού Αρτάκης. Η εμφάνιση  που πραγματοποιήσαμε ήταν κακή, απόρροια της κακής ημέρας στην οποία βρέθηκαν παίχτες κλειδιά (Βούγιανιτς, Μακλάουντ, Μπατής, Ελονού), ο μοναδικός που το πάλεψε ήταν ο Γιώργος Τσιάρας που πέτυχε  26 πόντους (3/5 δίποντα, 5/7 τρίποντα, 5/5 βολές).

Τα δεκάλεπτα: 17-17, 32-28, 45-47, 61-66

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Γιώργος Μπαρτζώκας): Μακ Λίοντ 5(1/6 τρίποντα), Αθανασούλας, Βούγιανιτς 5(1/4 δίποντα, 1/5 τρίποντα), Γιαννόπουλος 3(1), Τσιάρας 26 (3/5 δίποντα, 5/7 τρίποντα, 5/5 βολές), Μπατής 4, Γιάνκοβιτς 4, Σαρικόπουλος, Ελονού 5, Παραγιός 6, Μπάρλος 3.
ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ (Αργύρης Πεδουλάκης): Β. Μάντζαρης 5, Κινγκ 15 (5/8 δίποντα, 0/2 τρίποντα, 5/5 βολές), Παπανικολάου 8 (2/8 δίποντα, 0/2 τρίποντα), Α. Μάντζαρης, Σκοτ 8(2), Τσιάκος 6, Πέτρουλας 2, Σένσλι 4, Λούμπι 6, Μότσνικ 12 (2/2 δίποντα, 8/10 βολές).

Δηλώσεις Μπαρτζώκα:
«Παίξαμε τελείως διαφορετικά απ’ ότι παίζαμε μέχρι τώρα. Είχαμε έναν παίκτη με 26 πόντους και οι υπόλοιποι ήταν χαμηλά, δεν είχαμε πλουραλισμό στην επίθεση. Κάποιες φάσεις στο τέλος μας επηρέασαν. Επιστρέψαμε στη διεκδίκηση αλλά δεν τα καταφέραμε. Οι έμπειροι παίκτες μας πρέπει να οδηγήσουν τους νέους με υπομονή, με σκέψη. Ο Μακ Λίοντ είναι πολύ καλός παίκτης. Μπήκε χωρίς ρυθμό στον Ηλυσιακό και αποφάσισε να μην πάρει φάσεις στο ξεκίνημα του αγώνα. Η είσοδος ενός παίκτη πάντα επηρεάζει αλλά πρέπει να το κάνουμε» δήλωσε ο τεχνικός του Πανιωνίου και μεταξύ άλλων τόνισε: «Είχα ρωτήσει τους παίκτες μας αν παρακολουθούν τα αποτελέσματα των άλλων παιχνιδιών. Πέρα του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού οι υπόλοιπες ομάδες είναι ισοδύναμες. Είχαμε τρεις νίκες σερί και η περιρρέουσα ατμόσφαιρα έλεγε ότι πάμε για τετράδα ενώ στο ξεκίνημα με 0-3 ότι πέφτουμε. Αυτό φέρνει πίεση στην ομάδα».

ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΤΙΚΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ & ΗΤΤΑ 0-1

Απογοητευτική εμφάνιση και ήττα 0-1 από την κέρκυρα. Οι εφιάλτες πλησιάζουν πάλι και οι εμφανίσεις της ομάδας εξακολουθούν να είναι κακές, παρά τις δύο συνεχόμενες νίκες με αελ και ηρακλή. Στο σαββατιατικό παιχνίδι φάνηκε ότι η ομάδα μας με αντιπάλους που ξέρουν τι ζητάνε μέσα στο γήπεδο χάνει τον προσανατολισμό της και αδυνατεί να ανταποκριθεί στις δυσκολίες του παιχνίδιου (π.χ γρήγορα πίσω στο σκορ με 0-1), απο κει και πέρα δεν έχουμε ουτέ βοήθεια από τον πάγκο, τόσο από τους αναπληρωματικούς όσο και από τον προπονητή.  
Το γκολ: στο 17' Φλαβίνιο (0-1)


Πανιώνιος (Μάντζιος): Μάχο, Μανιάτης, Σιόβας, Όμο, Κοντοές, Τσότσαλιτς, Αναστασόπουλος (80' Χίκα), Σάμαρης, Κούκετς (57' Κούκετς), Γουνδουλάκης (45' Μπάλαμπαν), Ριέρα